Кога изневярата е позволена

15 май 2017 | 18:00
видяна 21438
коментари 3

Най-логичният отговор е "никога". И често сме готови да порицаем някоя приятелка, за която случайно (или от самата нея) сме разбрали, че не е вярна на половинката си. Но невинаги сме запознати с всички неизвестни величини в уравнението. Ето какви причини, основателни или не, ни изтъкнаха наши познати. А вие преценете дали ще ги подкрепите, или осъдите.

Когато той ви е изневерил

Истината е, че много жени с най-чиста съвест изневеряват на мъжете си, ако преди това са станали жертви на изневяра от тяхна страна. Това, разбира се, е оправдание - ако наистина обичате конкретен мъж, надали ще искате да го "наказвате" с отровата, която той самият е сипал на вас. По-скоро ще се разделите с него или ще му простите. Но повтаряме: тук няма да бъдем моралистки и да недоволстваме, а само ще изредим споделени ни възможни причини за т.нар. "кръшкане".

Когато той е далеч

Има една стара българска поговорка, която гласи: "Далече от очите - далече от сърцето". В по-често срещания случай положението обаче е "Далече от очите - далече от леглото", а това значи, че някои физически нужди все пак трябва да бъдат задоволени, нали така? Ако връзката не е сериозна и не сте си exclusive, нищо не пречи да се забавлявате. И като споменахме такава опция...

Когато той ви е позволил

Ако сте в т.нар. отворена връзка и двамата имате позволението на другия да имате сексуални контакти и с други хора. Това дори не се брои точно за изневяра... И не сме сигурни, че такава връзка пък се брои за връзка. Защото, нека сме честни, ако имате нужда да имате физически (и не само) контакти с други мъже, може би мъжът до вас просто не е вашият човек.

Когато сексът е мираж

Ако приятелят/мъжът ви не иска да прави секс с вас, има само две обяснения - или прави секс с друга/други, или има физиологичен проблем (ако твърди, че просто е уморен от работа и това се случва шест пъти седмично, истинската причина пак е сред изброените две). Ако се окаже, че наистина е второто, нормално е да проявите разбиране, но да настоявате проблема да се отстрани с посещение при съответен специалист. Ако обаче имате съмнения или пък категорични доказателства, че той ви изневерява, трябва да прецените дали да останете с него изобщо и, ако да, дали не е редно и вие да играете така. Звучи ужасно, но именно това се случва най-често.

Когато сте в чужбина

Грозно, нали? Но е факт, че няколко наши приятелки са ни признавали, че живеят на принципа "в чужбина не се брои". Знаете как е - романтиката на друга страна, адреналин, добро настроение и някой красив, магнетичен чужденец, който определено демонстрира симпатиите си към вас... Колкото и да сте принципни, невинаги можете да устоите на изкушението, нали така?

Когато всичко е приключило

Това е най-тъжната вероятност. В емоционален и сексуален план всичко е приключило, просто той още не го е осъзнал. Живеете заедно, навикът и скуката са ваши постоянни съквартиранти, а в ежедневието ви всичко е едно и също, едно и също... И ако в такъв момент имате нужда от чужди ласки и по-интимна комуникация с друг мъж, връзката реално е приключила. И не сме съвсем сигурни, че това е именно изневяра в класическия смисъл.

 

А вие кога смятате, че изневерите са позволени?

Четете още: Благородните лъжи, които са част от живота ни

Още по темата

Коментари

3 Идо
  17 май 2017 | 09:24 отговор
 

По малоумна статия не бях чел . Това е личен избор и да даваш криле с творческата си немощ на хората да изневеряват е под малоумно.

 
2
  16 май 2017 | 18:07 отговор
 

Въпросната авторка да не е още в гимназията - всичките и статии са инфантилни.

 
1
  16 май 2017 | 11:28 отговор
 

Това не са "Случаи, в които изневярата е позволена", а "списък с оправдания пред себе си, с които да си се оправдаем и да си измием ръцете". :D Няма такъв филм "не можеш да устоиш". Аз винаги мога и честно казано не вярвам, че има човек, който да не може. Има хора, които не искат. Преди време също бях в такава връзка, в която след година и половина връзка все беше уморен, все стресиран, все под напрежение... И така почти 2 години! В последствие се оказа, че нито е бил стресиран, нито нищо - просто си е изневерявал стабилно и вече е бил с друга. И по същия начин, когато е започнал с мен и все още е въртял любов с бившата, на нея също е отказвал много дълго време секс, заради мен, както в последствие разбрах. А после - явно същата схема е приложил спрямо мен и друга девойка. Тази ситуация е доста често срещана, както в последствие разбрах, така че момичета/ жени, не се връзвайте на такива, защото ако продължава твърде дълго и мъжът ви си е млад и вие сте си хубава, значи проблема е че има поне още 1 жена! Сега си се чудя на акъла просто как съм могла да вярвам!

 

Добави Коментар

Най-четени