Бъди жена! Много се отказаха

05 ноември 2015 | 12:00
видяна 19423
коментари 9

Живеем в 21ви век, когато се борим за равноправие между мъжете и жените, но не бива да забравяме женствеността си

Представете си:

Късен неделен есенен следобед. Вие сте в кухнята, белите зеленчуци, за да приготвите вечеря, докато приятелят ви косе тревата отвън...

Не е ли като в доброто старо време, когато примерната съпруга приготвя вечеря, събира прането, чисти, а пък съпругът сменя изгорелите крушки, поддържа ред в градината или поправя нещо повредено?

Не е ли прекрасно? Не предпочитаме ли да вършим женските си задължения, а пък мъжете ни да се грижат за нас и да правят всичко онова, което ние не можем?

Аз предпочитам, независимо, че приемама себе си за модерна жена.

Аз съм момиче – обичам хубавите дрехи, гримове, бижута и нови прически

Справям се добре с декорирането, чистенето, готвенето и печенето на кифлички. Мисля, че съм грижовна и женствена. Ето това ме прави жена.


Истинските дами имат нужда от мъж, който знае задълженията си. И е също толкова мъжествен, колкото ние сме женствени.

Такъв, който може да ни поправи колата и който може да ни защити от някой, който ни досажда или иска да ни навреди.

Мъжът не бива да избягва да върши мръсната работа, като например да поправи някое кранче вкъщи.

Това не означава, че момчето ни не бива да се грижи за външния си вид, прекарвайки цялото си време, поправяйки нещо. Просто трябва да бъде балансиран и да уравновесява и нас. 

Това, че сме женствени, не означава, че сме съпруги от 50-те години

Много хора мислят, че щом харесваме традиционните роли на мъжа и жената във връзката, значи сме твърде „олд скуул“. Не са прави!

Честно казано, последното нещо, което искам, е къща, пълна с деца и техните приятели, дошли да си играят и да разхвърлят. Плюс това, ако прекарвам дните си изцяло вкъщи, вместо да ходя на работа, ще се побъркам от скука.

Знам и че ако някой ден искам да се разведа, приятелите и роднините ми не биха ме осъждали, както би било през 50-те години, примерно.

Мисля, че и двамата трябва да притежаваме и мъжки, и женски качества.

Повечето жени обичаме хубавите дрехи и можем да прекараме часове в магазините за гримове, но в същото време трябва да можем да свършим и малко мръсна работа.

Модерните жени трябва да си защитаваме правата, но, когато става дума за романтичната ни връзка, трябва да се чувстваме женствени и нежни с половинката си.

Коментари

9 Амара
  28 ноември 2016 | 16:03 отговор
 

Оф, за бога... с малко търсене, това е превод от АМЕРИКАНСКА статия. Зазвуча ми нещо, че реалността описвана, нещо не кореспондира с българската. То какво било, някой е отбил номера... Ах... класа.

 
8 Амара
  28 ноември 2016 | 16:01 отговор
 

Много се отказаха. И сега са... какво... хикс бозони?

 
7 Ог
  27 ноември 2016 | 17:04 отговор
 

Абе каква е тая крива идея, че мъжът трябва ей така, от време на време, да ''помага'' за домакинството? Той не живее ли там? Не яде ли от същите чинии? Не спи ли в същите чаршафи? Не ходи ли по нужда в същата тоалетна? Ако иска слугиня, да си намери. Ако аз искам майстор, ще си намеря. Но ако живеем заедно и двамата ходим на работа, домашните задължения ще се поделят - аз пера, той готви или нещо от този род. Не е на хотел.

 
6 Ана
  27 ноември 2016 | 13:59 отговор
 

Глупости и то опасни. Първо, "бъди жена"- не казвайте на хората какво да правят и какви да бъдат и стига сте моделирали жените така че да са ви угодни. И двата пола днес работят по цял ден и се бъхтят за някой лев, значи и двамата трябва да си помагат вкъщи с всичко. И стига с това жената трябва да е нежна (едва ли не слаба), а мъжа силен и да я защитава от натрапници. Кажете на натрапниците да спрат да посягат и притесняват жените, за да не се налага някой да ги защитава! А в неделя следобед, с приятеля ми се гушкаме, гледаме филм и си поръчваме пица.

 
5 М
  09 юли 2016 | 16:59 отговор
 

Пълни глупости. Не мисля, че женствеността се изразява в това да пека кифлички и подобни глупости. Поддръжката на дома се прави от двата пола. Точка. Да ми седне мъжа да гледа телевизия по цял ден, защото може би след един месец ще трябва да смени крушката? И аз мога да я сменя, нищо, че се смятам за достатъчно нежна. Веднъж се случи така, че в едно заведение на морето, един мъж нещо си позволи малко повече с мен и аз просто се обърнах и такъв му фраснах, че не можа да се освести къде е. Моят приятел беше изумен и каза, че не съм по-малко женствена, даже съм му била още по-интересна. Ест, ако някой ме нападне и той ще ме защити, но не желая да бъда принцесата, която трябва да бъде спасявана. Ние имаме своите разлики, разбира се, чисто на характер обаче, няма "мъжки и "женски" задължения.

 
4
  09 ноември 2015 | 22:01 отговор
 

Taka e. Az iskam da sym si jena, myjyt da si e myj. Koito iska, neka go naricha old school ili kakto si iska. Vse mi e edno. Az haresvam tradicionnite roli v semeistvoto. Radvam se, che ima i drugi hora, koito mislqt kato men. Haresvam kakyv podhod imate naposledyk, woman.bg. Statiqta e povyrhnostna, razbira se, no to e zashtoto prosto temata e bezkraino obshirna.

 
3
  06 ноември 2015 | 09:52 отговор
 

Страшно тъпа статия.

 
2 Повърхностно и манипулативно
  05 ноември 2015 | 15:10 отговор
 

Такааа... да обобщим- във въображаемата къща семейството яде вечеря с такава честота, с която коси ливадата и мие пода горе-долу със същата честота, с която прави дребни ремонти. Уомънки никой не може да ме убеди,че си вярвате на глупостите, които пишете. Че предпочитате да се нагърбвате сами с тези задължения, които отнемат 90% от времето и да бъдете благодарни за "мъжките задачи" излизащи средно веднъж в месеца. А децата - те изцяло на вашите плещи ли са - да ви "поддържат женствеността"? Статията е евтина пропаганда към покорство и слугинаж. В кой век живеете?

 
1
  05 ноември 2015 | 14:35 отговор
 

Добре, но крайно кратко!

 

Добави Коментар

Най-четени