5 причини защо двойките, които се карат по-често, се обичат повече

15 юли 2017 | 17:39
видяна 8990
коментари 4
Снимки: Pexels

Обикновено началото на всяка връзка е като романтичен холивудски сериал. Сякаш плуваме в спокойно море, което ни носи само наслада и благодат за всички сетива. Да, може той да ни подразни с нещо, но то е толкова незначително на фона на любовта, която изпитваме, че веднага забравяме за раздразнението си и потъваме отново в безоблачното си щастие. Внезапно обаче, сякаш изтрезняваме и една сутрин просто се събуждаме в лошо настроение, всичко, което любимият прави или казва, ни дразни и се започва голямото спорене. Но означава ли това, че романтиката и страстта са си заминали безвъзвратно? Не, точно обратно. Според експерти, когато караниците започнат, това означава, че любовта е преминала на едно ново, по-високо ниво.

Противно на очакванията, двойките, които по-често се карат, всъщност се обичат много повече от времето, когато всичко е било цветя и рози. Ето 5 причини защо хората, които се обичат, спорят повече помежду си:

1. Чувствате се удобно и спокойно, когато сте заедно

Ако нещо в поведението на вашия партньор не ви допада, но го премълчите, това е знак, че ви е страх от неговата реакция. Да можете спокойно да изкажете вашето мнение е знак, че усещате сигурност в чувствата му и не се опасявате от неблагоприятна развръзка от спора.

2. Двойките, които се карат са по-страстни

Психолози твърдят, че ако лесно се възбуждаме от определен дразнител, то вероятността да го правим и при други обстоятелства, е много голяма. В края на един много пламенен спор обикновено стои една още по-страстна развръзка в спалнята (или която й да е друга стая).

3. Качественият спор показва желание за дълги взаимоотношения

Ако виждаме перспектива във връзката си с този човек, най-логичното нещо е да направим всичко, за да изгладим недоразуменията помежду си, дори с цената на един италиански скандал.

Четете още: 7 навика, които водят до развод

4. От спора научавате повече един за друг

Когато не разкриваме истинските си мисли и чувства, не можем да покажем на човека до нас колко комплексна е нашата същност. Затваряме се зад маската на благоприличието и така не можем да се опознаем взаимно.

5. Спорът, както и любовта, са интуитивни изживявания

Спорът е интелектуална дейност, но между двойките придобива по-скоро емоционален характер. Затова може да се заключи, че партньори, които често се карат, притежават онази дълбока интуитивна любов, за която пишат романи и създават песни.

Още по темата

Коментари

4 Галя .
  16 юли 2017 | 17:16 отговор
 

Така е,и ние с моя се караме и спорим като куче и котка сме понякога но, имаше един случай преди време когато си казах край не мога повече, оставих го и се прибрах у нас при родителите ми след седмица когато се успокоих разбрах колко много ми липсва, сега пак сме заедно и връзката ни е прекрасна пак спорим но, аз знам че той ме обича и държи на мен аз също много го обичам и не бих го заменила за друг.

 
3 МИЛЕНА .
  16 юли 2017 | 16:33 отговор
 

АЗ МИСЛЯ ЧЕ, АКО В ЕДНА ВРЪЗКА НЯМА СТРАСТ, СПОР, ЛЮБОВ, КАРАНИЦИ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ТО ТАКАВА ВРЪЗКА Е ИЗЧЕРПАНА И ТЯ НЯМА БЪДЕЩЕ.

 
2 Киро
  16 юли 2017 | 16:13 отговор
 

Дааа прави сте, и ние като се скараме с моята любима съм забелязал че след това за сдобряване правим по качествен и страстен секс така че е полезно за всека връзка.

 
1 Деси #
  16 юли 2017 | 16:01 отговор
 

Ами вярно е, Аз и моя приятел сме заедно от 9 години през това време връзката ни претърпя много върхове и спадове карахме се обичахме се, както се пее в песента (ШАМПАНСКО И СЪЛЗИ) стигали сме и дъното няколко пъти се събирахме и разделяхме, семейството ми също не го харесваше казваха ми че не е за мен да го забравя, трябваше ми време за да реша какво да правя, но се радвам че послушах сърцето си, сега сме щастливи, обичаме се и всичко е наред , трябваше ни доста време за да си паснем но това ни направи по силни и не съжалявам за нищо точно като италианска връзка. Перфектна връзка няма или ако има там няма страст и любов а лицемерие и театър. по скоро е съжителство между двама съквартиранти.

 

Добави Коментар

Най-четени