Свинско задушено с гъби, моркови и лук

27 август 2017 | 11:30
видяна 954
коментари 0

Необходими продукти:

30 мл доматено пюре

3 с.л. брашно

1 глава чесън

4 моркова

2 глави лук

550 г свинско месо

180 г гъби

2 дафинови листа

2 бахарчета

сол

червен пипер

черен пипер

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва и се изпържва заедно със нарязаните гъби.

Прибавя се нарязаният лук, който се изпържва с червения пипер и солта.

Залива се с вода и се оставя да поври 10 минути.

След това във водата се прибавят нарязаните морковите и чесъна. Оставя се да поври на тих огън.

След като всичко се свари се прибавя черен пипер на вкус и доматеното пюре.

Накрая от брашното се прави кашичка със студена вода, която се прибавя към ястието за да се сгъсти. 

Коментари

Добави Коментар

Най-четени