Пиле Тика Масала

25 юли 2017 | 11:30
видяна 1297
коментари 0
снимки: Librestock

Необходими продукти:

4 с.л. олио

25 г масло

4 гл. лук кромид стар

6 с.л. къри паста

2 бр. червени чушки

8 бр. пилешки гърди

4 с.л. доматено пюре

800 г доматен сос

3 с.л. манго чътни

150 мл сметана течна

150 мл краве кисело мляко

1/2 вр. кориандър зелен

Начин на приготвяне:

Олиото и маслото се загряват в голяма касерола върху котлона. Добавят се лука и щипка сол. Готви се 15-20 минути, до пълното омекване на лука.

Добавят се къри пастата и чушките, готви се 5 минути.

Прибавя се пилето и соса се разбърква хубаво. Готви се 2 минути, след това се слагат доматите (консерва), доматеното пюре и 200 мл вода. Покрива се и се оставя да къкри 15 минути, като се разбърква от време на време.

Маха се капака и се добавят чътнито от манго, сметаната и млякото. Подправя се и се разбърква.

Сервира се поръсено с пресен кориандър, с басмати или наан.

Коментари

Добави Коментар

Най-четени