Мариновани крилца

31 октомври 2010 | 12:30
видяна 8203
коментари 4

Необходими продукти:

1 кг пилешки крилца
4 с.л. кафява захар
4 с.л. бял винен оцет
4 с.л. соев сос
2 скилидки чесън
2 с.л. олио
1 с.л. лимонов сок

 

Начин на приготвяне:

Пилешките крилца се почистват и се измиват.

Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон).

Крилцата се разрязват на две части. Измиват се под течаща вода и се подсушават върху кухненска хартия. Прехвърлят се в купа с капак.

В средна купа се смесват захарта, оцетът и соевият сос.

Прибавят се обелените и пресовани скилидки чесън.

Маринатата се разбърква добре. Изсипва се върху крилцата.

Купата се похлупва и се поставя в хладилник. Крилцата се мариноват за една нощ.

Фурната се загрява на 220 С.

Огнеупорна тава се застила с алуминиево фолио. Намазва се с олиото.

Отгоре се нареждат отцедените пилешки крилца.

Пекат се 15 минути, след което се обръщат и се намазват с маринатата.

Пекат се 5 минути и отново се обръщат.

Отново се намазват с марината и се пекат още 10 минути.

Готовите крилца се поливат с лимоновия сок.

Коментари

4 pavlina
  12 февруари 2011 | 11:55 отговор
 

vinen ocet i limonov sok-nesyvmestima kombinacia zameniama oceta s bialo suho vino

 
3 сузана пашева
  04 ноември 2010 | 19:00 отговор
 

Огладнях като го прочетох-ще го направя.утре отивам за пиле.А не може ли цялото пиле така да го направя?

 
2 svet5
  02 ноември 2010 | 17:41 отговор
 

Вместо захар аза слагам мед и според мен стават по вкусни :)

 
1 Законна и сигурна работа в интернет
  31 октомври 2010 | 14:54 отговор
 

Искате ли да печелите законно и на 100% по над 300$ на месец? НЕ ТРЯБВА ДА ДАВАТЕ ПАРИ НА НИКОГО! Можете само да вземете такива. За повече информация посетете блога ми provereniptc.blogspot.com . Сложил съм и ДОКАЗАТЕЛСТВА за извършените плащания. *Забележка: Извинете ме за спама.

 

Добави Коментар

Най-четени