Есенен кейк с грозде

12 септември 2017 | 13:07
видяна 1075
коментари 0
Снимки: Amy Green

Продукти:

400 г грозде без семки
3 големи яйца
1 и ½ ч.ч.захар
1 ч.ч. олио
½ кофичка кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л.сода
2 щипки канела
2 прахчета ванилия

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко, бакпулвера и олиото. След това постепенно сипвайте брашното и бъркайте до получаването на гладка еднородна смес.

Сипете сместа в предварително намазнена и набрашнена форма. Оваляйте гроздовите зърна в малко брашно и разпределете равномерно. Някои от тях може да притиснете надолу.

Така полученото тесто с грозде поставете в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като кексът се надигне и се покрие с коричка, го извадете и сложете лист алуминиево фолио, за да не загори.

Доизпечете кекса с грозде, като намалите огъня на 150 градуса. Печете до готовност. Нарежете сладкиша охладен.Декорирайте с ядки по избор и пресни гроздови зрънца.

Да ви е сладко!

 

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени