Ева Лъчезарова

Искрено вярвам, че положителното мислене може да те отведе, където пожелаеш, а любовта към нас самите премахва всички граници и ограничения пред нас. За всяко неразположение има лек, който ни е завещан от природата, остава ни само да си позволим да бъдем достатъчно информирани, за да се погрижим за себе си.

Тайната причина за болките в гърба и врата, за която със сигурност не знаете

17 юли 2017 | 14:40
видяна 4900
коментари 0

Чували ли сте термина “text neck” или както ние бихме го нарекли „мобилно втвърден врат“. Сигурни сме, че вече сме събудили интереса ви. Става дума за нещо, което всеки от нас прави всеки ден и на което никога не обръщаме внимание. “Text neck” е позицията, която тялото ни заема докато използваме мобилния си телефон, когато си пишем с някого или просто браузваме. Сещате ли се за специфичната приведена надолу глава, която виждате навсякъде около себе си – в метрото, в трамвая, по спирките и в заведенията? Оказва се, че тя никак не е безобидна.

Защо всъщност е вредна тази позиция?

Средно главата на един човек тежи между 4 и 5 кг. , учените споделят, че за всеки 2-3 см, с които мърдате главата си напред, назад или настрани, тя натежава с по още 4 кг. Така че представете си, че мръднете главата си с 10 см надолу, за да погледнете в телефона си, в този случай гръбначния ви стълб трябва да издържи още около 20 допълнителни кг. Изумително, нали?

Възможно ли е всъщност да стоите в тази позиция през по-голямата част от деня?

За съжаление отговорът е „да“, особено ако работите на компютър или лаптоп. Обърнете внимание каква позиция заемате, когато пишете на него. Освен че обикновено сте леко прегърбени, главата ви несъзнателно се навежда, защото екранът е по-ниско от нивото на очите. Това също може да доведе до множество проблеми и „необясними“ болки в гърба и врата.

Какво мога да направя?

Като начална стъпка е много добре да си създадете самосъзнание за тези два проблема. Обърнете внимание по колко време на ден прекарвате пред лаптопа или мобилния си телефон. Лесен начин да промените позицията на компютъра си е като поставите под него списания или поставка, която да го повдигне на нивото на очите ви. Опитвайте се да използвате смартфона си в удобна за тялото ви позиция и обръщайте повече внимание на живия живот. Добро хрумване е и сутрин да правите леки разтягания след ставане, да ходите редовно на масаж или акупунктура. Съветваме ви още да не търпите болката, ако вече се е появила такава, защото тя със сигурност ще влоши качеството ви на живот, отношението към околните и положителното мислене, което е от изключителна важност за всеки. НУРОЛИН ДУО е чудесен вариант, на който можете да се спрете, тъй като действа бързо и безотказно. Той съдържа Парацетамол и Ибупрофен, разпределени в специална дозировка, която не вреди на тялото. Лекарството има свойството да облекчава симптоми като болки в гърба, както и ревматични и мускулни болки.