Как казват „Здравей“ по света?

21 февруари 2017 | 15:27
видяна 11889
коментари 1

Най-разпространеният поздрав у нас несъмнено е ръкостискането, но в различните краища на света съществуват най-невероятни и разнообразни начини да кажем здравей.

Всички те са неизменно свързани с културата и традициите на различните народи. Някои са разпространени и у нас, но други със сигурност биха се сторили странни на западния човек.

Филипините

Уважението към по-възрастните се засвидетелства чрез поздрав, наречен "мано". Той представлява хващане на ръката и допиране до челото на поздравяващия.Япония

В азиатската държава се поздравяват чрез ръкостискане, придружено от поклон. Наклонът и продължителността зависят от ситуацията.Индия

Индийците се поздравяват с думата "намасте", произлизаща от санскритския израз namaste, който се състои от namaḥ, "поклон, почитание" и te "на теб". Жестът е придружен от лек поклон с опрени една в друга длани, прибрани към гърдите.

Франция

В европейската държава дори не само приятелите, но и познатите се поздравяват с целувка по бузите.Нова Зеландия

Маорите се поздравяват с жест, наречен "хонги", който представлява допиране на носовете един в друг. Той е последван от така нареченото "споделяне на дъха на живота".Масаите, населяващи териториите на Кения и Танзания, се поздравяват като се плюят един друг.

Замбия

Най-разпространеният поздрав сред местното население е леко допиране на палците, наподобяващо жеста, който ние използваме, когато се хващаме на бас.

Саудитска Арабия

В арабската държава изразяват уважението си чрез докосване на носовете и поставяне на ръката на рамото на събеседника.Тибет

Жителите на Тибет се поздравяват, като се плезят един на друг, за да покажат, че не са прероденият цар на Тибет с черен език.

Коментари

1 Cassandra
  10 март 2017 | 04:05 отговор
 

I'm totally a phern-answoeer, and love chatting on it. But fuck 'em, it's your phone, and unless the person calling decides to start paying the phone bill for you? It's there for YOUR use. Not theirs. Unanswer away!

 

Добави Коментар

Най-четени