Животът след 30 - край на вещоманията. Здравей, тежък махмурлук!

16 май 2017 | 11:00
видяна 6462
коментари 2

Ето, вече сте минали фаталните 27 и все още сте живи, което значи, че не сте гениална певица като Джaнис Джоплин или Ейми Уайнхаус. Какво ви остава сега? Да продължите, да се  забавлявате и да се наслаждавате на случващото се. Ето какви са нормалните неща за вас в това десетилетие, като не се чувствайте длъжни да ги следвате стриктно. Даже изобщо.

Сериозната връзка тук обикновено си е наистина сериозна. И дори е възможно да сте сключили брак. Или поне от известно време да живеете заедно. Ужасът е пълен, защото тепърва започвате и ще продължавате да свиквате с особеностите на неговия характер, но няма как - това е една съвсем логична крачка в живота на повечето млади жени. 

Ако някога сте страдали от вещомания, тя 100% е намаляла значително. Вече просто нямате нужда от предмети, които да доказват на другите, а и на вас самите кои сте. Може да не сте (както обичат да пишат в разни книги за самопомощ) "най-доброто си възможно аз", но поне знаете от какво се интересувате и кои са силните ви страни. Ако пък още не знаете, пообикаляйте още дискотеките и клубовете, както правехте на 20, всичко ще се нареди рано или късно (късното може да е, като сте на 60, но пък иначе няма да е интересно).

Сега вече е много възможно да си имате дете. Или деца. Дано не се е случило по нежелания начин - т.нар. Kinder Surprise, и просто да сте решили да го родите. И това, разбира се, променя живота ви кардинално. На първо място вече е грижата за детето - според неговите нужди се съобразява всяко време далеч от офиса, свободното време вече не е свободно, сънят е лукс, а тревогите вече не са около самите вас. Което по някакъв начин ни учи на един наложителен алтруизъм. Но по-голямо щастие сякаш няма. 

Махмурлукът не е като на 18. Или дори като на 20 и няколко. Сега нещата са значително по-тежки и трябва да се научите да се справяте с повече сън и хидратиране. Хубавото е, че желанието ви всяка вечер да сте навън и да пиете шотове с приятелки вече значително е намаляло. Което е повече от добре за настоящата ви възраст, пък и не е най-приятната картинка - 100% сте виждали как изглежда някоя ваша приятелка, която е прекалила с алкохола.

Ако трябва да потичате, защото закъснявате за някъде или например ще изпуснете метрото, имайте предвид, че сте на трийсет и няколко, а не на двайсет и няколко. Много е вероятно да не тренирате по три пъти седмично, така че не се дръжте като новата Ивет Лалова. Не сте и на шейсет, което значи, че с редовни тренировки и подходящ хранителен режим ще сте си съвсем във форма. Нашият съвет: карайте колело. Ако това се превърне в основен превоз за вас, ще усетите драстично намаляване в теглото си. А и винаги е приятно да покарате сами или с компания в парка през уикенда. 

Четете още: Десетте най-любими места в интернет

Още по темата

Коментари

2
  16 май 2017 | 16:25 отговор
 

1. Който наистина страда от вещомания няма шанс да се оправи с възрастта, дори напротив - състоянието му се влошава. 2. Относно махмурлука, не е по - тежък, защото се предполага, че вече сме си създали култура на пиене и не се наливаме с какъвто алкохол ни падне като на 18 години. 3. Относно детето предишният коментар е доста точен и изчерпателен. Нормално е човек да може да се справи с едно бебе, когато то спи и майката спи в повечето случаи. Сега някой ще почне да обяснява за трудни раждания и домакинстване - не живеете в палат от 20 спални и 20 бани и не готвите за цяла казарма - тогава имате време. Пък имате и съпруг, който да помага. 4. Ако нямате пари за такси на тези "достолепни" години и се налага да тичате след автобус - сменете "офиса". И последно - статията е може би жалък опит за ирония (или самоирония), но по - скоро дразни отколкото разсмива.

 
1
  16 май 2017 | 11:34 отговор
 

"според неговите нужди се съобразява всяко време далеч от офиса" ОФФФФ! Хайде пак дайте с тоя ваш ОФИС! За вас свят извън офиса не съществува! Колко пъти вече ви пишат тук разни хора, че не всички работят в офиси, егати! Вие сте като малките деца, които си мислят, че ако мама е шивачка, всички мами са шивачки. Ако тате е полицай, всички татковци са полицаи. И имам бебе на 5 месеца и да ви кажа сънят изобщо не е "лукс". Стига сте лъгали така и наплашвали всички бъдещи мами. Изобщо не е така. Поне половината от моите познати също имат много спокойни бебета. Цяла нощ си спи (от 8 вечерта нататък), а сутрин като се събудя, те вече е будна, но си седи тихичко в леглото и пърха с крачета, без да безпокои. А нощни ставания за хранене имахме само първия месец. После тя самичка се нагоди към нас, така че не е чак толкова страшно, колкото все го представяте.

 

Добави Коментар

Най-четени