Защо мъжете трябва да се женят за жени със сложен характер?

15 февруари 2017 | 17:19
видяна 24736
коментари 3

Тя стоеше пред огледалото и си мислеше:

„Да, особена съм. Предполагам някои наричат такива като мен сложни характери. Но съм жена и нищо женско не ми е чуждо.
Значи ли обаче, че характерът ми ще се превърне в моя орисия, че ще ми попречи да намеря мъжа, който да застане до мен, да бъде по-силен от мен, да успее да ме приеме такава каквато съм и да продължи да бъде до мен. Безпрекословно. Без да се чувства по-малко мъж от факта, че съм силна жена и... малко по-сложна.“

Не, разбира се, че не! Следващите редове ще ви убедят защо стойностният мъж трябва да търси по-необикновена дама.

Когато хората си избират партньор, преди всичко търсят човек без недостатъци или поне такъв с минимално количество негативни черти. Това се случва на подсъзнателно ниво.

При избора на жена водещото обаче трябва да е не отсъствието на недостатъци, а наличието на достойнства, при това в комбинация със сложен характер. Такава дама трябва да стане господар на мъжкото сърце, ако господинът иска да се развива, да расте, да не се закотвя на едно място.

Да, много мъже наистина предпочитат жени без претенции – с тях им е леко, удобно, те не изискват много, носят се по течението. Те са добри и мили, с тях е комфортно.

Онези другите, по-сложните момичета, не се примиряват, докато не получат това, което смятат, че заслужават. На тях винаги им е нужно повече, повече от всичко, от живота, от мъжа, от себе си. Те ще спорят, ще убеждават, ще вложат в това цялата си страст и огън.

Безинициативният мъж ще избере първия вариант. Съвместният живот на двойката ще бъде уравновесен, тих, кротък. Но и ще се стигне до момент, в който любовта ще отстъпи място на навика. В крайна сметка двойката ще остане заедно или заради усещането за сигурност, или заради децата, или заради ипотеката.

Другият тип мъж, по-амбициозният, обаче ще знае, че онова момиче с по-сложния характер е по-добрият вариант. Да, с нея може би би било по-трудно, но тя винаги ще се старее да промени нещата към по-добро. По-обикновеното момиче никога няма да го удовлетвори напълно, повече от другата. По-сложната девойка е винаги по-изобретателна личност, никой няма да обича по-страстно от нея, ако любовта й е истинска. Най-вече с нея ще е интересно.

 Вижте 8 признака, по които ще я познаете:

1. Тя рядко казва това, което мъжът иска да чуе. Но винаги ще се оказва права.
2. Тя винаги иска мъжът да я уважава.
3. Тя има свои политически възгледи.
4. Тя няма да позволи на мъжа да пропилее таланта си.
5. Тя го прави по-добър всеки ден.

Коментари

3 Ми
  14 март 2017 | 15:05 отговор
 

Такава жена не е за всеки мъж.Само интелигентният може да оцени и обича такава жена.Не само тя го прави по-добър, а и той нея.

 
2 00
  16 февруари 2017 | 13:40 отговор
 

" В крайна сметка двойката ще остане заедно или заради усещането за сигурност, или заради децата, или заради ипотеката." Е не остават ли всички двойки заедно заради това? И децата и усещането за сигурност и стабилност лоша причина ли са да останеш с някого? Ти му прави всеки ден скандали и вечно му говори на въпреки, пък после чакай да остане с теб "по правилните причини". Айде моля ви се! И ми е писнало вече от такъв тип четива - из Фейсбук са много популярни. Четива от типа: "Леле, колко съм дива, непокорна, различна, особена, специална и затова съм все сама, защото няма кой да ме оцени, пък тези с половинка колко са по-зле от мен - покорни, хрисими и загубени и се утешавам сама себе си с мисълта, че затова имат половинка". И не е работа на жената да прави мъжа си по-добър всеки ден. Жената си е отговорна само за себе си, както и мъжът си е отговорен за себе си. Не съм чула някой мъж да се вини, че не прави жена си по-добра всеки ден или да го изисква от себе си. Хайде стига сме се нагърбвали с отговорностите на мъжете, че дори и за това какви щели да са!

 
 
Nik
16 февруари 2017 | 16:00

Jenata trqbva da si e jena i tochka po vaprosa!Ako sa popadnali na silna jena sked vreme q zarqzvat zashtoto se chuvstvali podtisnati, iskali da badat maje ama na povecheto ne im se poluchava .

 
Istinata
05 март 2017 | 08:47

Tozi komentar me navejda na misalta kolko pokoren i bezchustven chovek si...Jalko che ne si ot jenite sas Silen harakter...TOGAVA shteshe da razberesh smisala na statiata, a ne povrahnostnoto izkazvane, che tezi jeni pravili "skandali".Radvam se, che ne te poznavam i sajaliavam Maja do teb s takava jena!

1 Elle
  16 февруари 2017 | 11:48 отговор
 

dafuq?

 

Добави Коментар

Най-четени