Това ли е бабата на бъдещето?

11 април 2017 | 16:47
видяна 56207
коментари 10

Тя има атлетично тяло, зашеметяващо излъчване и ценителски вкус към модата, култивиран във Франция и Италия. Над 270 000 последователи в Instagram дебнат всяка снимка на красавицата, която си е „паднала“ на професията - моден блогър. Единственото, което прави разликата в морето от интернет звезди, е нескритият факт, че тя е на 47 години. Всъщност и баба на две момиченца.

Запознайте се със Заклина - може би най-добре изглеждащата баба на света, която превръща остаряването в ненужен баласт от турбината на времето.Заклина счупва стереотипа за жените с внуци – нали знаете, повечето от тях са улегнали в кухнята, имат прошарена коса, бръчки и излишни килограми, върху очите си слагат единствено няколко диоптъра, носят поли под коленете и периодично прочистват гардероба от ярки цветове. Те се сещат, че са жени, когато има повод (най-вече семеен празник), а през останалото време скучаят по пеньоар в домашна обстановка.

Четете още: Еволюцията на принцеса Даяна

Еволюцията на принцеса Даяна

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/evolyutsiyata-na-printsesa-dayana.50420.html
Еволюцията на принцеса Даяна

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/evolyutsiyata-na-printsesa-dayana.50420.html

Е, някои от тях не се вписват край печката, телевизора или кълбата с прежда. Те са секси, а на прага на 50-те възрастта им е неузнаваема. Те са популярни, без да разголват колкото се може повече части от своето тяло, както правят много от по-младите им колежки. Ето я Заклина от Сърбия, която казва:

„Моята цел е да вдъхновя жените да събудят дивата си страна“.


И очевидно донякъде успява, ако се съди по броя на феновете й. Тя поддържа апетита към своя профил със серийни фотоси пред знакови туристически атракции и паметници в Италия, където живее от дълги години. Заклина се появява в различни, но винаги елегантни образи – като съвременна аристократка с красиво палто и перли, като мениджър на вечерно парти с тясна рокля и високи токчета, като артистична натура с бяла риза и високи плетени сандали...

Целта на всичко това е да вдъхнови зрелите жени да се върнат в младостта и да експериментират с външния си вид. Защото за да си красива отвън, трябва да си красива отвътре. Заклина е постигнала вътрешна хармония. Тя живее на показ своя la dolce vita, но не потиска и болката от смъртта на сина si Стефан, когото редовно споменава в социалните мрежи.

Когато не публикува снимки от своите пътувания, модната сензация изпълнява задълженията си на баба и се грижи за двете малки деца на 28-годишната си дъщеря. Звучи прекрасно, нали? Коя жена не би искала един ден да „работи“ точно това и да изглежда точно така?Вечна младост

Преди време казваха, че 30 е новото 20. След това новото 20 стана 40, а сега явно нещата вървят към още едно десетилетие нагоре. Психолозите обясняват феномена на „50-годишните млади“ – след толкова години отдаденост на семейството и децата заради натрупаната умора от работата и стреса към края на 40-те години настъпва процес на преосмисляне. Или казано по-директно, желанието да „скъсаш каишката“.

Четете още: Защо харесваме зрелите мъже

рочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/zashto-haresvame-zrelite-muzhe.50464.htm

Независимо дали ви харесва или не, съвременният живот посегна на любимите ни баби – онези добродушни, отдадени и неуморни създания, винаги готови да задоволят всеки детски каприз. Заклина вероятно прави всичко необходимо за своите внуци, но не е забравила женската си същност, не е загърбила красотата, а напротив – споделя я в мрежата.

Ако има поука от нейната история, тя се крие в защитата на женствеността.

 

 

full of LVE #grandmotherthatlovesfashion #bethebestversionofyourself #lovegetsloveinreturn #myangel #rememberstefan #nofasterthanlife

Публикация, споделена от @realfashionist на

Не всяка 50-годишна дама има възможност да обикаля Европа и да сменя по три тоалета на ден, не всяка 50-годишна дама има манекенското тяло на Заклина, но със сигурност всяка жена на тази възраст не би отказала повече време и повече грижи за себе си. Крайно време е да се отърсим от стигмата, че красотата избледнява с годините и губи значение след 50-я рожден ден.

Крайно време е да спрем да чуваме: „Каквото и да облека, както и да се гримирам, каквото и да направя, няма да стана по-млада“. Защото какво ни показва Заклина, възрастта играе все по-малка и все по-малка роля в съвременния живот, а красотата няма срок на годност.

Но ако бабата на бъдещето трябва да върви със селфи стик и на високи токчета, не знам дали бих искала да бъда такава някой ден. Може да ме наречете ретроградна, може да ме наречете старомодна, но образът на бабата е нещо, с което не бих искала да се разделям. Засега.

Автор: Ани Филева

Коментари

10
  16 април 2017 | 18:32 отговор
 

Винаги е имало и баби, каквито си ги познаваме и желаем да бъдат и такива баби като посочената в статията. Просто модата се мени и в глобалното село, в което живеем все по - често ще се появяват на показ. А бабите, които са си баби ще ни пекат баничка сутрин ;)

 
9 Таня
  12 април 2017 | 11:45 отговор
 

Абсолютно излишно, всичко е така естетствено и нормално. Днешните баби не са нашите баби. Чак толкова шум. И още нещо, нито възторга, нито оплюването са оправдани. Една жена с внуци на 47. има достатъчно в България. И не изглеждат нито по-зле, н ито по- интересни. Познавам поне 20 такива.

 
8 baba vuca
  12 април 2017 | 10:42 отговор
 

Super e, samo silikona v ustata mi idva v poveche

 
7 G
  12 април 2017 | 09:56 отговор
 

Абе готина е, ама прехвърлих набързо профила й - всички снимки с големи очила, скриващи лицето, или с много тежък грим, от който не можеш да добиеш реална представа за лицето. Не съм впечатлена особено. Жената явно рекламира продукти, но ако заложи и на по-естествения вид, няма да сгреши. Може и да се притеснява да се снима в лице, знам ли....

 
6 Михаела
  12 април 2017 | 00:07 отговор
 

Сръбкиня, живееща в Италия. Хубава, модерна, с осанка и горда.

 
5
  12 април 2017 | 00:06 отговор
 

Като я погледна в главата и започва да ми се повдига.

 
4
  11 април 2017 | 23:54 отговор
 

Не е проява на лош вкус да те нарекат баба, ако имаш внуци. Г-жо Владимирова, баба е роднина, майка на родители на децата. Поздравления за хубавата статия! Макар че аз бих я спряла на изречението: "Ако има поука от нейната история, тя се крие в защитата на женствеността". Прекрасна мисъл! Аз също съм баба, нося с гордост тази "титла", но и дълбоко в себе си копнея да съм отчасти като героинята на статията. Отчасти!

 
3
  11 април 2017 | 23:49 отговор
 

Очевидно е, че заможна жена, която има много време и пари, за да се поддържа. А и на тия снимки почти не се вижда тя - повечето е дрехи, коса, очила. Ако даде един по-естествен вид, ще запеете друга песничка.

 
 
12 април 2017 | 00:02

А хубавите крака и ръце? По-естествен вид ще ги покаже още по-хубави. И чертите са и хубави, не си кривете душата!

2
  11 април 2017 | 21:02 отговор
 

На тези години съм, изглеждам като класическа красавица - тоест с правилни черти, но детето ми е в основно училище. От ученичка инам изграден стил, който никога не е бил зависим от модата. Сигурно ще стана перфектна баба в стил "фатална жена" ;))) точно поради тази причина.

 
1 н
  11 април 2017 | 20:18 отговор
 

рано се е отелила, затова е баба.

 

Добави Коментар

Най-четени