Родители алармират за нова мания с екстремни селфита сред децата

19 юни 2017 | 15:10
видяна 2683
коментари 1

Модата на екстремните селфита вече превзема и България. Родители алармират, че тийнейджъри в София са се вманиачили по рисковото хоби и се щракат на какви ли не опасни локации. В пост от петък миналата седмица разтревожен баща, регистриран във Фейсбук като Никола Кортов, се обърна към майките с призив да обърнат внимание на децата си.

„Майки, много моля да обърнете внимание на приложените снимки. Ние живеем в кв. "Гоце Делчев" и синът ми учи в Овча Купел. Това са снимки на негови приятели - от квартала, от Стрелбище и околните квартали! Много моля - ако някой разпознае детето си...или детето на познат - обърнете внимание на родителите. Страшно е! НАИСТИНА!!! Моят син пострада, за късмет не сериозно, но имаше падане и в момента вече казва, че не се занимава с това....но моля ви - вижте тези снимки! Това са от профилите на децата - общодостъпни снимки!“, написа бащата, преди да ограничи достъпа до профила си в социалната мрежа.

Припомняме, че в началото на май 14-годишно момиче загина, падайки от покрива на висока неохраняема сграда в района на една от централните столични болници, в опит си направи екстремно селфи.

Woman.bg неведнъж посвещава статии на социалните мрежи, комуникацията, която тече в тях, и колко важни или по-скоро маловажни са всъщност няколко лайка. Манията за себереализация в имагинерния свят на социалните мрежи чрез екстремните селфита обаче придобива все по-плашещи размери. Затова, родители, обърнете внимание на децата си, говорете им, убедете ги, че животът им струва много повече от няколко лайка.
 

Още по темата

Коментари

1
  20 юни 2017 | 00:20 отговор
 

Вие пускайте статии за звезди от реалити щоута, пускайте техни селфита, пък после призовавайте каквото си искате. Кифли. Напоследък се опитвате да си изчистите имиджа, ама не се получава нещо.

 

Добави Коментар

Най-четени