Никол Станкулова облече носия

19 март 2014 | 11:07
видяна 15368
коментари 5

Водещата на прогнозата за времето по Нова телевизия се включи в кампанията на Нешка Робева "Преоткрий традициите", като добави към всекидневното си облекло част от пиринска носия

С отиването си на работа в носия и дънки Никол Станкулова демонстрира, че традиционното народно облекло може да се съчетае с модерните, съвременни дамски дрехи.

Тв синоптичката стана атракция и за колегите си, като позира пред картата с прогнозата за времето, вече в официално работно облекло, което също бе съчетала с носията.

Вижте още: Тайните за красота на Никол

Инициативата на Нешка Робева "Преоткрий традициите" е част от спектакъла "Мистерията Еньовден", който се играе за последен път в София в три поредни дни, 8, 9 и 10 април 2014 г., в зала 1 на НДК. Началният час е 20, а билетите са на цени между 20 и 50 лв.

В продължение на 1 месец, кампанията има за цел да накара българите да помнят корените си, да се гордеят с бита и традициите на народа си и с това, че всички ние сме българи. Посланиците на кампанията, известни българи, ще облекат автентични народни носии и ще покажат, че нашият дух и традиции не са забравени.

Четете още: Новият спектакъл на Нешка Робева

Българските традиции са културното ни богатство и трябва да бъдат съхранени. Поради тази причина Нешка Робева стартира още един проект - школа за талантливите деца на България, чиято основна цел е да запази духа на българското.

Преди броени дни към кампанията се присъедини и Васил Михайлов. Актьорът ветеран, популярен с ролята на капитан Петко Войвода, позира пред Военния театър на столичната ул. "Раковски", облечен с калпак, ямурлук, черно-червен пояс и бяла риза с шевица.


 

Още по темата

Коментари

5 хоротроп
  20 март 2014 | 11:45 отговор
 

"Никол Станкулова демонстрира, че традиционното народно облекло може да се съчетае с модерните, съвременни дамски дрехи." Това е достатъчно и доста й отива, по-добре от това да се беше натъкмила като за фолклорен фестивал. Така може и на други момета да им хареса съчетаването на традициите с модерното.

 
4
  19 март 2014 | 14:55 отговор
 

sladyrana

 
3
  19 март 2014 | 13:36 отговор
 

То това даже не е носия. Някакъв извезан сукман, облечен върху купешки дрехи. Ако и останалите ще се обличат като нея, по-добре въобще да не го правят. Това е все едно чалгица на пее народна песен.

 
2 pandorka
  19 март 2014 | 13:26 отговор
 

Облякла носия и под нея се подава Великобританския флаг!!! Айде моля ви се...ако ще носиш народна носия направи го достойно!

 
1 pandorka
  19 март 2014 | 13:23 отговор
 

Облякла носия и под нея се подава Великобританския флаг!!! Айде моля ви се...ако ще носиш народна носия направи го достойно!

 

Добави Коментар

Най-четени