5 факта за мъжете, които ще ви удивят

15 май 2017 | 15:30
видяна 17184
коментари 2

Мъжкото тяло крие страшно много особености, които са загадка не само за жените, но и за самите мъже. В този материал ще ви запознаем с няколко факта за представителите на силния пол, след което ще започнете да гледате на тях по съвсем различен начин.

1.Остаряват по-бавно

Мъжкото лице се съхранява младо по-дълго времеот женското.


Мъжкото лице се съхранява младо много по-дълго от женското. Това е така, защото кожата на мъжа губи плътността от колагена по-бавно. Затова и тя не провисва.

2.Способност за лактацияКолкото и да ви е чудно, мъжете имат жлези, които могат да произвеждат мляко. Това обаче се смята за отклонение от нормата. С производството на мляко се свързва повишеното ниво на хормона пролактин, което може да е предизвикано от прием на препарати, стимулиращи сърцето, нарушена функция на хипофизната жлеза или продължително гладуване.
.
3.Оплешивяване


Смята се, че оплешивяването при мъжете се предава само чрез женската Х-хромозома. Но това съвсем не е така – има и други не по-малко важни фактори. Ако бащата на мъжа е плешив, то вероятността и синът му да е плешив нараства на 60 %. Мъжките хормони също влияят на този процес, а нездравословното хранене и стреса буквално могат да оставят главата на мъжа буквално без косъм.4. Предменструален синдромМоже би смятате, че лактацията е най-удивителното нещо, което прочетохте досега, но не – има нещо още по-пикантно – при 26 % от мъжете се наблюдават симптоми като тези на предменструалния синдром (ПМС). В този период те стават раздразнителни, чувствителни, огладняват бързо и дори изпитват болка ниско под корема.

5. Разпознаване на цветове

Мъжете различават по-малко цветови оттенъци от жените и причината за това е много проста. Обяснението е, че мозъкът обработва информацията по различен начин. Разликите не се дължат на структурата на окото, а са обусловени от мозъчната дейност, като определящ е мъжкият полов хормон тестостерон.

Още по темата

Коментари

2 МЪЖ
  30 юли 2017 | 11:35 отговор
 

Те жените понеже виждат повече цветове затова се чудят на светофара кога точно и на кой цвят да тръгнат. На мен ми е достатъчно само зелено и червено, а не 50 нюанса тъпо, но пепел от рози, р'збир'ш ли.

 
1 alex
  25 май 2017 | 10:28 отговор
 

Тоя синдром си го заврете отзад!

 

Добави Коментар

Най-четени