Момиче със синдрома на Даун смая Ню Йорк с модна колекция

16 февруари 2017 | 10:57
видяна 6229
коментари 0
Снимки: Facebook/Madeline Stuart

Австралийката Маделин Стюарт не за първи път успя да плени сърцата на публиката в САЩ. 20-годишната девойка, която е диагностицирана със синдрома на Даун, показа своята втора поред модна колекция на ревю, което бе част от Седмицата на модата в Ню Йорк.

За първи път младата дизайнерка лансира своя собствена модна марка FTL през 2015 г. във Vanderbilt Hall Grand Central отново в Ню Йорк. Още тогава, с появата си и иновативния си подход, Маделин отправи предизвикателство към нормите в модната индустрия, като на подиума излязоха манекени в инвалидни колички и бионични протези.

Наблюдатели отбелязаха, че подобна инициатива е израз на надеждата за развитие на всеки един човек, завладян от стремежа да твори, без значение колко различен е той от останалите.


Тази година акцент в колекцията на Маделин, преминала под мотото "21 Reasons Why", бяха спортните облекла. Наименованието е вдъхновено от предстоящия 21-и рожден ден на талантливото момиче, както и от допълнителното копие на хромозома 21, характерно за синдрома на Даун.

Моделите и този път дефилираха с типичния за Маделин почерк под формата на атрактивен боди арт върху лицето, а някои от тях демонстрираха облеклата със своите бионични протези.

 

Основното, на което австралийката залага в новата си колекция, е удобството и комфорта на дрехите. "Щастлива съм, че дъщеря ми получи шанса да разгърне докрай и да разкрие на аудиторията радостта и сиянието, които носи в душата си. Тя непрекъснато е обсебена от желанието да създава и да радва хората край себе си. И това я прави истински щастлива", споделя Роузан Стюарт, майката на Маделин, която е неин мениджър и сътрудник. 


Колекцията ще се продава ексклузивно в интернет.

:: Още модели от атрактивната колекция на младата дизайнерка вижте в галерията :: 

Коментари

Добави Коментар

Най-четени