Дизайнерите, които зачеркнаха Мелания Тръмп

13 март 2017 | 13:24
видяна 30479
коментари 12
Снимки: Getty Images

Седмицата започва с новината за поредния знаменит моден дизайнер, който отказа да облича Мелания Тръмп.

Към списъка с моделиери, които просто не желаят да предлагат дрехите си на новата първа дама, се присъедини и Зак Поусен. Те не искат творенията им да се асоциират с нейната особа и най-вече с личността и политиката на съпруга ѝ и не се притесняват да си го признаят.

"Не искам да въвличам модната си марка в политиката. Но има фундаментални проблеми, които ме засягат дълбоко: имиграцията, спонсорирането на артистите, организацията Planned Parenthood, правата на жените. Това са въпроси, които са изключително близки до моето сърце и аз използвам гласа си, за да с боря за тях и да ги защитавам. Мисля, че е важно да използваш гласа си. Всяка марка, всеки човек има правото да изразява гласно мнението си", каза Зак Поусен.

С Поусен величията от света на модата, решили да се дистанцират от семейство Тръмп, станаха десет. Останалите са Кристиан Сириано, Том Форд, Марк Джейкъбс, Филип Лим, Дерек Лам, Умберто Леон, Тимо Уейленд, Нийм Кан и Софи Теале. 

"Тя не е имиджът, който искам за моята марка. Но отвъд факта, че съм демократ и гласувах за Хилари Клинтън, дори и тя не трябва да носи в Белия дом моите дрехи, защото са скъпи. За да бъде представител на гражданите, една първа дама не трябва да се облича твърде скъпо", заяви преди време Том Форд, като изтъкна, че жената на президента трябва да бъде пример."Нямам никакъв интерес да обличам Мелания Тръмп. Аз лично по-скоро бих вложил енергията си в подпомагането на хората, които ще пострадат от Тръмп и неговите привърженици", разкри преди месеци Марк Джейкъбс пред сайта WWD.

"Никой не трябва да я облича, а ако тя все пак купува вашите дрехи, то трябва да заявите на хората, че не я подкрепяте", пък заяви един от креативните директори на Kenzo Умберто Леон."Като човек, който винаги се стреми към разнообразие, лична свобода и зачитане на всеки един начин на живот, аз няма да участвам в обличането на следващата първа дама и няма да позволя да бъда асоциирана с нея. Расистката, ксенофобска и сексистка реторика на нейния съпруг са абсолютно несъвместими с общите ценности, с които живеем", пък бе становището на Софи Теале - дизайнерката, която се грижеше за визията на бившата първа дама – Мишел Обама.

Знаменитият Нийм Кан също твърдо отказа да облича Мелания, като каза, че дизайнерите са артисти и имат правото да избират кого да красят със своите творения. "Не мисля, че е редно. Просто ценностите на новия президент изцяло се разминават с тези, които ние изповядваме като американци", категоричен бе той.

Всъщност съпругата на Доналд Тръмп не е единственият член на фамилията, който е крайно недолюбван от обществеността. По-малката му дъщеря - Тифани, също бе демонстративно низвергната от модния елит.

По време на Седмицата на модата в Ню Йорк тя бе публично унизена, след като модни редактори и звезди от бранша отказаха да застанат до нея в очевиден знак на бунт срещу баща ѝ. В резултат на това на младата дама ѝ се наложи да седи съвсем сама на реда по време на цялото шоу.

Коментари

12 Наблюдател
  18 март 2017 | 23:11 отговор
 

Какво падение за американците, да гласуват за президент с жена с леко поведение , вместо за интелигентна , образована и не празноглава . Тръмп е патологичен лъжец и никой не може да ме убеди, че Мелания е по-различна. Посредствените и наивни американци гласуваха за това недоразумение, сътворяващо скандали всеки ден. Хората с позиция държат на достойнството си, а не на празната слава на слуги обличащи жената на клоуна. За тези , които не харесват написаното от мен ще кажа- живея в САЩ и се срамувам от този прзидент.

 
 
28 май 2017 | 19:24

И аз живея в САЩ и се чудя колко си тъп! И къде чу, че Мелания е с леко поведение? А не чу, че е образована, интелигентна и знае 5 езика? Глупак, седнал да преценява "посредствените и наивни американци"!

11 Мммм, да:)
  16 март 2017 | 19:30 отговор
 

Стига сте се излагали! Най-големите - Ralph Lauren, Carolina Herera, Dolce & Gabbana, Dior, Chanel, Karl Lagerfeld и т.н. се надпреварват да я обличат. Та успокойте топката малко:) Няма дизайнер в света за който да не е абсолютна чест да облича Мелания Тръмп. Въпросът е кой тя ще избере - и тя избра Ralph Lauren,най-големият американски дизайнер за церемонията по встъпването в длъжност, Dolce&Gabbana за официалния прием за посрещането на Нова Година 2017. Какво да кажем за Иванка Тръмп, която бе цялата в Каролина Херера - в американската мода има две големи имена - Каролина Херера и Ралф Лорен - и двете модни къщи искат да обличат Мелания Тръмп и Иванка Тръмп. Останалите никой не ги е чувал и никой не е искал от тях да обличат президенсткото семейство, а те се натискат за реклама.Четете повече уомън беге, че изглеждате доста невежи.

 
10
  14 март 2017 | 16:20 отговор
 

Както се видя, дамата е облечена великолепно от други дизайнери. На хората ЛГБТ бе внушено, че едва ли не Тръмп ще ги дискриминира. Затова са тези реакции. Някои от лоялност към Мишел, други от напразно самочувствие, че Мелания би избрала техни дрехи.

 
9 DBB
  14 март 2017 | 15:16 отговор
 

Много ми хареса изказването, че Първата дама трябва да е близо до народа и някак не е редно да се облича в тоалети, чиято стойност е близка до тази на домовете на някои американци. Колкото до самият отказ - нека не забравяме, че и дизайнерите са човешки същества и имат право на мнение. Решили са да го изразят и не ми се вижда редно, заради това да бъдат "изяждани с парцалите" от коментиращите статията ;) Нито харесам, нито не харесвам Мелания. А, и честно казано не ми и трябва да имам мнение за нея, защото аз не съм дизайнер и няма шанс тя да цъфне някъде с мой тоалет. Ако бях, обаче и думите, действията и вярванията на съпругът и, който по-случайност е президент се разминаваха коренно с моите и аз нямаше да искам да ми носи тоалетите. В крайна сметка, замислете се - Вие бихте ли искали труда Ви да се асоциира с някой, подкрепящ кауза, в която Вие искрено НЕ вярвате???

 
8 aneta
  14 март 2017 | 09:23 отговор
 

Te sa pedali i zavijdat,zastoto tja e prekrasna i mnogo uspeshna.Sama ste se obleche mnogo po-stilno.Te neka oblichat maje v jenski drehi.

 
7 баба Гица
  14 март 2017 | 08:55 отговор
 

Няма какво да я обличат.Дрехите на някои дизайнери със сигурност биха я загрозили.Мисля,че гола е много красива.

 
6
  13 март 2017 | 22:28 отговор
 

 
5
  13 март 2017 | 20:17 отговор
 

Доста столове се катурнаха, та някои твърдят, че сами са паднали...

 
4 Kras
  13 март 2017 | 19:58 отговор
 

Не стояли с дъщерята на Тръмп на един ред, защото баща и бил еди какъв си ? И тези хора са много праведни, либерални и изобщо не са расисти. Каква вина има момичето, че е дъщеря на баща си? Това покзава какви малки душица са някой оттях

 
3 Една
  13 март 2017 | 18:52 отговор
 

Ами сега?! Какъв ужас!!! Десетина дизайнери отказали... А в света са 11?! Ще ходи гола ... ;)

 

Добави Коментар

Най-четени