Скандал в особено големи размери: Майки срещу Бизнес парка

19 юни 2017 | 15:00
видяна 5560
коментари 11
Снимка: bossfight.co

Истински скандал се развихри в социалните мрежи след публикацията на журналистката Бела Чолакова, която бе изгонена с детето си от градинката в Бизнес Парка в "Младост" 4. Тя била принудена да напусне, след като детето й рисувало с тебешир в рамките на обекта. Трима охранители грубо обяснили на Чолакова, че паркът е частна собственост и имат право да забраняват достъпа до него на определени лица. Те добавили, че тя трябва сама да изчисти рисунката, в противен случай ще й издадат фактура за почистването й. 

В писмо до управата на Бизнес парка Бела пише: "Разбираме, че понякога на работещите в парка не им е приятно присъствието на деца и майки, но още докато се строеше той, бе изрично обявено, че той ще може да се ползва от граждани. Все пак в квартала няма много други места за разходки, да не говорим, че всички тротоари и междублокови пространства са заети с коли на работещите в парка. Освен това ние всекидневно не сме просто посетители, а и клиенти на заведения в парка, както и пазаруваме в магазините, книжарниците и аптеките в него. Може ли при такива условия отново да бъдем накарани да напуснем територията му и то без да нарушаваме реда?".

Оплакването на журналистката предизвика вълна от коментари при това в две напълно различни посоки. Майките подкрепят Бела и споделят, че в района няма достатъчно места за игра за децата, а освен това много от посетителите на парка паркират в квартала и затрудняват живота в него. От друга страна на барикадата са работещите в Бизнес парка, които се оплакват, че често не намират място, за да си починат по време на работния ден.

Вие коя страна подкрепяте в спора?


 

Коментари

11 Ани
  22 юни 2017 | 13:07 отговор
 

Георгиева, а мен ме е срам от вас.

 
10
  21 юни 2017 | 15:09 отговор
 

В този ред на мисли, някой уведоми ли полицията и прокуратурата за нарушение на обществения ред от страна на Бела Чолакова, или трябва аз да го направя? Нали не очаквате някой да се самосезира - хората по тези служби работят, не четат публикации и чатове в нета ;) Ако вземем впредвид самопризнанията ѝ, така мощно афиширани публично, може да се спести много от процедурата по събиране на доказателства :))

 
9
  21 юни 2017 | 14:46 отговор
 

На работа имаме стая за почивка и лично аз, като чуя някой колега или колежка да говори на висок тон по телефона или да се драка с някого, ги моля да напуснат. Зашото това е място за ПОЧИВКА. Място за отмора, където да "презаредиш" за десет минути или половин час. Представям си ако имаше и пищяши деца, спящи бебета и нахакани майки...

 
8
  21 юни 2017 | 14:39 отговор
 

"без да нарушаваме реда" е написала въпросната млада майка, чиято жалба четем и обсъждаме. Да позволиш на детето си да рисува с тебешир по обществени места Е нарушение на реда, уважаема госпожо, дори и да сте решили, че драсканиците на вашия новоизлюпен Пикасо са гениални и всички трябва да сме благодарни, че сте ги положили на такова място, където можем да им се радваме безплатно. Нито Вашето "безценно" съществуване, нито Вашето присъствие, още по-малко евентуалните Ви покупки от магазините в парка, Ви даряват с безапелационното право да се държите като нахална и нагла особа, на която всички са ѝ задължени. Напротив, когато показвате абсолютна липса на елементарна култура и пренебрегвате задълженията си на човек - единица от обществото, тогава забравете всякакви претенции и знайте, че обществото ще ви лиши от каквито и да е права. Накратко - върнете се и си избършете поне тебешира, защото срама ви няма да го измие и най-проливния дъжд. :)

 
7 Васи
  20 юни 2017 | 16:19 отговор
 

Значи в БП няма детски площадки.... има градинка точно до еконт, с площадка и игрище.... обичам децата, те не са виновни че родителите им са несъобразителни. Къде да отидем ние в обедните си почивки? В колите ли да си седим? И местните трябва да са благодарни, защото заради бизнес парка, наемите и цените на имотите им са високи... Бизнес парка не е построен на мястото на детски площадки, че да висят там постоянно

 
6 Поли
  20 юни 2017 | 09:00 отговор
 

На мен ми се струва, че Бизнес парка трябва да даде обяснение за ситуацията, дали теренът е отдаден с уговорката градинката да се използва от граждани на квартала, ако отговорът е "да", моделът им е сбъркан изначално. Ако са поемали ангажимент, е трябвало просто да финансират изграждането на друга градинка в квартала, а паркът да остане за служители. Тук не става въпрос затова кой обича деца и кой не, никой не води детето си със себе си на работа, нали? Семейната и работната среда са две различни неща и както човек не би трябвало да носи работата си вкъщи, не би трябвало да води детето си на работа. Друг е въпросът, че по света има изградени детски градини за служители на съответната фирма и всичко е много по-улеснено, но това е друга галактика.

 
 
20 юни 2017 | 14:51

какво значение има дали е под наем или не, това е място за офиси, не парк ккато парк за майки с деца, кучета и тем подобни... терена е за работещите ТАМ!

 
20 юни 2017 | 15:51

Още една селянка мъдрува.Какъв ангажимент има частен инвеститор да ви хрантути всички новософианци?

 
20 юни 2017 | 16:51

:))) не съм от София, няма и да съм по ред причини... а тези които си мислят, че да си софиЯнец е много престижно, значи сте много ограничени и комплексирани. както и да е, това не е темата на спора, нека да се придържаме към нея все пак

5 Една друга майка
  20 юни 2017 | 08:31 отговор
 

Работила съм и в Бизнес Парк София и в подобни места извън БГ и съм се чудила именно с какво основание са допускани там майки,бебенца,кучета,зверове и прочие!Не е нормално 5 майки да ми правят забележка докато говоря по телефона,защото децата им спят в количката пред сградата в която работя-нагло е.Ставала съм свидетел и на нагла майка пратила сина си да и накъса цветенца от нарочно засадените там.Когато охраната и направи забележка се разкрещя, че цветята са на общината и детето и ако иска ще сере на тях.Гледам, че и Силвия Герджикова е на същото мнение.Силвия,ти като живееш под наем може ли всеки да се къпе у вас?Селския манталитет няма място в бизнес среда.Моля,мислете малко какъв пример давате, мили госпожи,с чалга вафли в косите и цигарки в устите.Вие сте проблемът на обществото - вашите деца се убиват с ритници по училищата,защото виждат,че нямате уважение към елемнтарни правила.

 
 
Силвия
20 юни 2017 | 15:22

След като им пречат хората да не са го правили общодостъпен, грешката си е в тях!

 
Силвия
20 юни 2017 | 15:26

А Вие, ако сте от село, аз не съм! Селският манталитет си го запазете за себе си! Защото 90 % от майките, които си влачат децата по Моловете и Бизнес парковете, са от провинцията!

 
Една друга майка
20 юни 2017 | 15:49

Силвия, селото го носиш у себе си,не е въпрос на месторождение, а на възпитание.Това са елементарни норми на поведение.Защо ги били допускали на територията на парка?! Ами защото се надяват,че имат работа със сравнително интелигентни хора,които се съобразяват със заобикалящата ги среда.Да сложат табела "Забранено за селяндурки" или "Забранено изхвърлянето на вкиснало зеле"пак ще те разсърдят и отново ще се разквичиш.Ти си проблемът,не управата на Бизнес парк София.

4
  19 юни 2017 | 21:39 отговор
 

Това е частна собственост, а не общински парк. А и нека бъдем честни.. кой обича да слуша детски крясъци, докато гони краен срок??

 
 
20 юни 2017 | 01:21

Оплачи се на шефа си

 
20 юни 2017 | 01:38

Шефа ти е отговорен да ти осигури нормална работна среда ,не децата и майките.

 
20 юни 2017 | 14:50

ти защо не се оплачеш на кмета, за липсата на площадки?!?! какво общо има шефа със устройството на квартала, биснез парка и вашите шумни деца и нежеланието ви да се занимаете с тях?!?

3 Елена
  19 юни 2017 | 16:40 отговор
 

Години наред работих в Бизнес парка, отделно съм израсла в Младост. Подземните паркинги в Бизнес парка, седяха празни, защото работещите не искаха да плащат за паркоместа, а цялата зона около парка беше завзета от колите им. Отделно Младост продължава да бъде съсипван от незаконни строежи в междублоковите пространства, а апартаменти често купуват именно работещите в Бизнес парка, все по- често засичам в квартала бивши колеги, преместили се да живеят в Младост. Дано да се намери баланс, защото проблем не са нито децата и техните майки, нито работещите, а манталитета на част от тях. Поведението на охраната е напълно неадекватно и нагло, говорим за Дете рисуващо с Тебешир, а тебешира се отмива от първия паднал дъжд.

 
 
19 юни 2017 | 17:35

Бизнес Парка не е детска площадка и трябва майките да се съобразяват. Не стига че е отворен с базата си за отдих, а те искат всичко да им е позволено не става така. В конкретната ситуация е виновна и нагла майката. Това е като да поканиш гости и да си отвориш дома и да ти се изсерат в средата на хола!

2
  19 юни 2017 | 15:31 отговор
 

Като човек работещ там е адски дразнещо да си на работа и някое лапе да се съдира да крещи. Бизнес парка е частна собственост, а не градинка за разходка. Там хората работят, а местата за почивка са направени за РАБОТЕЩИТЕ там.

 
 
19 юни 2017 | 16:37

Такава злоба към едно детенце каквото и да е говори за сериозни психични отклонения.

 
Пенка
20 юни 2017 | 16:30

Това не е злоба към дете.... а към родител, който няма елементарно възпитание, за да научи детето си как да се държи в различна среда. Да си викат колкото искат, да площадките пред блоковете. НИЕ ТАМ РАБОТИМ! не си клатим краката, не се разхождаме - изкарваме пари, които покриват и вашите майчински! Айде с тия преувеличени констатации...

 
Лора
20 юни 2017 | 20:08

Хаха, вашите пари покривали майчинските на жените? Я пак? Щото майките въобще не се осигуряват САМИ, нали? Бездетница ли сте, каква сте, че не сте запозната с тия работи? А ония мургавите всички ги издържаме, не само вие.

 
21 юни 2017 | 13:43

Лора, много внимавайте с квалификации като "бездетница"! :( и преди да говорите за осигуровки, вземете и си направете сметката, колко внасяте месечно здравна осигуровка за майчинство и колко получавате месечно от държавата за дете - сметката е елементарна, а разликата е изцяло в ущърб на държавата, особено при това поколение, което Вие раждате, отглеждате и възпитавате :@

Добави Коментар

Най-четени