Шест знаменитости, израснали в приемни семейства

14 юни 2017 | 13:37
видяна 3564
коментари 3
Снимки: Getty Images

Много знаменитости осиновяват деца от цял свят, за да им дадат шанс за по-добър живот. Но част от известните също са израснали в приемни семейства. Ето шест примера с щастлив край, в който деца от приемни семейства достигат световен успех.

Стив Джобс 

Стив Джобс е роден на 24 февруари 1955 година в частна клиника в Сан Франциско. Биологичната му майка-студентката Джоан Шибле се отказва от детето по настояване на родителите си. Когато разбрали, че е бременна от сириеца Абдулфатах Джандали я заплашили, че ще я лишат от наследство. Приемният баща на Стив Пол Джобс вдъхва на сина си любов към електрониката и плаща образованието му, което е сред най-скъпите в света. Стив Джобс не харесва, че наричат родителите му „приемни”: „Те са мои баща и майка на 100 процента”.

Никол РичиРодителите на Никол я възпитават, докато тя става на три, след което я дават на грижите на приятеля си Лайънъл Ричи. Причината е финансова-семейството не може да се грижи пълноценно за малката. След 6 години Лайънъл и жена му Бренда Харви осиновяват детето, а негов кръстник става Майкъл Джексън. В интервю Никол признава: „Родителите ми са били приятели с Лайънъл. Вярвали са, че новото ми семейство може да се грижи по-добре за мен”. Тя и досега общува с биологичната си майка.

Джейми Фокс


Известният актьор Джейми Фокс е роден в Тексас в семейството на Луиза Диксън и Даръл Бишъп. Малко след като идва на бял свят, родителите му се отказват от него и той се озовава в приемното семейство на Марк Тели и Есфир Мари. Израства в бандитски квартал, но силно влияние над него упражнява баба му. Именно тя го научава да обича изкуството, да свири на пиано и повлиява на решението му да учи класическа музика в колежа.

Рей Лиота


Биологичните родители на Рей,чиято дъщеря също е актриса, се отказват от него, защото не могат да си позволят да отглеждат дете. Момчето е осиновено от двойка заможни италианци, благодарение на които се сдобива със звучна фамилия и любящо семейство. Заедно с него те осиновяват и Линда, така че Рей се сдобива едновременно с родители и сестра.Коко ШанелНай-известната в света жена-моделиер е родена през 1883 година в Сомюр, Франция. Бедните й родители нямало как да се грижат за общо петте си деца, затова ги отглеждали техни роднини. Когато Коко става на 12 години, баща й напуска семейството и тя се озовава в приют, после в католически манастир и най-накрая в интернат. Престоя в тях я подтиква да се занимава с мода. Принудена да ходи всеки ден в сива униформа, тя започва да мечтае да облече красиво всички жени по света.

Джон Ленън


Скоро след като Джон Ленън (най-вдясно) се ражда, родителите му се разделят. Не след дълго, майка му среща нов мъж и момчето е пратено в дома на леля си Мими и нейният мъж. Ленън си спомня, че тя е доста строга и не одобрява увлечението му по китарата. „Китарата е хубаво нещо, но тя няма да те нахрани”, повтаряла лелята.

Четете още: Тези разведени родители се снимат всяка година. Причината ще разтопи сърцата ви!

 

Още по темата

Коментари

3 Мариана
  28 юли 2017 | 21:51 отговор
 

Коментар номер 1 е много идиотски!

 
2 Мариана
  28 юли 2017 | 21:50 отговор
 

Коментар номер 1 е много идиотски!

 
1
  15 юни 2017 | 15:50 отговор
 

на всички им се е отразило отрицателно на психичното здраве - огромна болка е изписана на изкривените им от страдание лица... само този, който не е живял със собствените си родители, знае какво е

 

Добави Коментар

Най-четени