Бебеносещи майки превземат Южния парк

12 май 2017 | 16:00
видяна 2350
коментари 4
Снимки: This Mama Rocks, Miss Tomorrow

Едно симпатично събитие ще събере на едно място всички мами, а защо не и татковци, познали щастието и радостта на комфорта от... бебеносенето. Да, да, точно така, добре прочетохте - бебеносене, защото става дума за всички онези полезни изобретения, служещи за поставяне, пренасяне, подрусване и „полюшване“ на любимите ни малки човечета.

Излишно е да ви напомняме колко скучен и еднообразен може да бъде животът на едно бебе между тъмните стени и опънатия над очите му огромен гюрук на детската количка, лишаващи го от възможността да се наслаждава на жизнерадостните цветове на пролетта и лятото.

Къде и как

И така, ако имате път към Южния парк в утринните часове на неделния ден, а компания ви прави любимият малчуган, ориентирайте се в посока алеята с уличния фитнес, до паметника с гълъбите. Точно там, на 14 май, от 10.30 ч., ще се проведе събитието Fash Mob „Бебеносещи майки превземат Южния парк“.

Поканени са всички бебеносещи мами и татковци заедно със своите дечица. Важно условие е обичните им мъници да бъдат поставени в удобни и уютни бебеносещи изобретения на човешкия гений от типа на слинг, кенгуру, ергономична раница или какъвто и да било друг вид приспособление за носене на бебе.

Защо 

Организатори на очарователната инициатива са „Kaya”- ергономични раници и слингове и MVJ dance & Aerobics studio, чието желание е да отпразнуват настъпването на пролетта и възраждането на природата заедно с всички родители и техните безценни бебета.


Снимка: ParentsNeed

Идеята за Flash Mob се ражда, защото всички са наясно колко е важно майките и децата да имат възможността да се наслаждават пълноценно на всяка разходка в парка, в планината или просто докато пазаруват. Но ако на разположение е само бебешката количка, това често се оказва трудно постижимо. Бебеносенето е опция, която може да бъде опозната по-добре.

Ползите от бебеносенето за бебета и родители

Доказано е, че бебеносенето води до по-добро развитие и подобрява здравословното състояние на мъничето, както и че носените бебета плачат по-малко и се учат по-бързо. Ползите от бебеносенето за родителите са неоспорими – гарантира им спокойствие и освобождава ръцете им.

А ето какво включва забавната и вдъхновяваща програма на Flash Mob „Бебеносещи майки превземат Южния парк“:


10:30 ч. - среща на алеята с уличния фитнес, до паметника с гълъбите
10:45 ч. - загряване на близката поляна
10:45 - 11:45 ч. - репетиция за Flash Mob „Бебеносещи майки превземат Южния парк“ с хореографката Валентина Недева и нейния екип
11:50 - 12:00 ч.- теглене томболата за еластичен слинг „Kaya”
12:00 - 12:15 ч. - подготовка и начало на Flash Mob „Бебеносещи майки превземат Южния парк“.

В томболата за еластичен слинг „Kaya” ще може да участва всяка майка, която остави двете си имена в кутията на томболата и присъства на Flash Mob „Бебеносещи майки превземат Южния парк“ по време на тегленето на наградата. 

Към татковците също има отправено предизвикателство - да подкрепят любимите си хора, като направят и споделят кадри с дрон на вдъхновяващото и красиво зрелище, което ще трае само 5 минути! Разчита се на тяхната помощ, за да се запазят видео кадри от въздуха на красивата хореография на десетките танцуващи майки.

Повече информация за събитието може да намерите ТУК.

Коментари

4 Запознат
  14 май 2017 | 16:46 отговор
 

Кристин Е А Накова,освен че си полуграмотна си написала и пълни глупости.Ако обичаш сверявай си фактите преди да простееш в коментарите.За твое сведение,патка такава, платено майчинство минимум 52 седмици има в Германия, Великобритания(имам предвид Anglia от малоумния ти коментар),Норвегия,а в Швеция е дори 68 седмици.Направи си услуга и се научи как да работиш с Google.

 
3
  13 май 2017 | 01:59 отговор
 

Браво за организацията и полезното събитие!

 
2
  12 май 2017 | 21:07 отговор
 

Чудесна инициатива! От повече от 10 г се възражда тази идея и децата се носят по този начин в целия цивилизован свят. Древният начин се доказа като най-здравословен за децата. Браво на всички мами и татковци! П.С. Коментар № 1 спокойно може да бъде пренебрегнат, не допринася с нищо за разваляне на времето!

 
1
  12 май 2017 | 16:13 отговор
 

Оххх на тия май две години майчинство им е множко. Я да стане като средното за Европа и ще престанат да се занимават с глупости и да се натрапват. пфу

 
 
12 май 2017 | 16:21

Да прекрасно е да оставиш дете на 3 месеца на чужди хора и да ходиш по време на обедна почивка в тоалетната да си събираш млякото с помпичка...

 
Ххх
12 май 2017 | 20:03

А вие сте грешка на природата мейби?

 
12 май 2017 | 21:59

Майка ти на 3 месеца ли те е захвърлила та сега излъчваш злоба и простотия.

Добави Коментар

Най-четени