Румънка събра красотата по света в кадри

04 април 2017 | 15:37
видяна 7219
коментари 0
Снимки: Михаела Нороч

Уникални кадри разказват невероятна приказка за женската крaсoтa по света. Техен автор е фотографът Михаела Нороч, която прекарва последните 4 години в заснемане на дами по цялата планета. Родената в Румъния Нороч е обиколила 60 държави от Афганистан до Исландия, а проектът й носи многозначително заглавие „Атлас на красотата“. Тази година се очаква да публикува и книга с фотографиите.


Михаела Нороч

Нороч се сдобива за първи път с камера, когато е на 16 години, а първите, които застават пред обектива й, са майка й и сестра й. По-късно в университета оставя хобито си, след като е безжалостно обезкуражена от преподавателите си. Отново получава вдъхновение да снима през 2013 г. в Етиопия.

Проектът „Атлас на красотата“ започва като лична инициатива на Нороч, финансирана изцяло с нейни пари, която е известна само в Румъния. Основната й идея е нейните снимки да бъдат контрапункт на всички зверства, които се случват по света, както и да покажат неговото многообразие.


Японската участничка в проекта.

Проектът обаче бързо набира популярност и преди да се е усетила, Нороч е залята от мейли. Така благодарение на дарения от целия свят Нороч успява да работи на пълен работен ден по проекта си и да го развие в пълен мащаб.

От всички континенти на Земята пред обектива на Нороч не е заставала само дама от Антарктида.

Четете още: Абсурдните виждания за красота по света

Нороч разказва, че предпочита да снима естествено изглеждащи жени, а не лица с много грим. "Чрез камерата се опитвам да се гмурна в очите им, защото те винаги разказват интересна история", споделя фотографката.

Както ще забележите и от снимките, Нороч успява да улови и пейзажа или средата, в която живее всяка една от дамите, за да може всеки, който ги види, да се докосне до друг различен свят.

„Красотата няма граници и не е въпрос на козметика, пари, раса или социален статус, а на това да бъдеш себе си“, казва Нороч.

Трябва и да се научим да оставяме останалите да бъдат себе си, убедена е  още румънката.
Освен това тя твърди, че жените, застанали пред обектива й, получават шанс да покажат гордост от своята култура.

„Можем да намерим красотата навсякъде около нас, в една усмивка, в две нежни очи, в няколко бръчки, в една история или в един жест."

В нашата ГАЛЕРИЯ ще имате възможността да се разходите из целия свят и да разгледате женските лица от избрани държави. 

Коментари

Добави Коментар

Най-четени