Най-хубавата докторка в България: Важна е вътрешната красота

14 април 2017 | 12:20
видяна 45632
коментари 7

Тя е наистина зашеметяващо красива, но и много приветлив, възпитан и лъчезарен човек, който е отдаден на професията си. Напоследък тя доби неочаквана слава заради хубостта си. Да, може би вече се досещате, става дума за д-р Анна Валериева, която работи в клиниката по алергология в Александровска болница. Решихме да я потърсим, за да се запознаем с човека, който стои зад красивото лице. Д-р Валериева учтиво ни прие в кабинета си, за да дръпне завесата зад хубостта си. Тя споделя пред Woman.bg как приема неочакваната си популярност, била ли е наистина "Мис Перник", какво обича да прави, когато е извън клиниката по алергология.

-Д-р Валериева, доста сте известна в последно време. Как приемате тази популярност?

-Не съм свикнала с тази популярност и не знам точно как да я тълкувам. Радвам се, че хората имат интерес към темата, с която работя - алергиите. Предполагам, че това провокира интерес и към личността ми. Нормално е един човек да бъде възприеман и като професионалист, и като човек. Особено при нас лекарите това е често срещано – пациентите се вълнуват винаги от това какви хора сме, нали трябва да ни се доверят. А когато се появиш и по телевизията, вече си достатъчно разпознаваемо лице.

-В последно време ли зачестиха поканите към Вас за участие по телевизията?

-Да, ние напоследък имаме много инициативи, също и информационна кампания за запознаване на хората с темата за алергиите. Този въпрос винаги буди интерес у журналистите особено през пролетния сезон. Именно сега имаме възможност да говорим за алергиите, които иначе са целогодишно явление. Всички кампании, които реализираме, са с различно медийнно отразяване, но напоследък забелязвам, че по телевизиите доста се говори по тази тема, има предавания, в които има рубрика, посветена на алергиите, канят гост в студио, често това съм аз. Радвам се за това, защото хората трябва да са запознати.

-Обявиха ви за най-красивата докторка в България. Красотата пречи ли Ви или Ви помага?

-Не бих искала да кажа, че пречи, въпреки че дълги години си мислех, че по-скоро е препятствие за мен. Но пък точно това може би ме е възпитало да бъда упорита и целенасочена, за да докажа, че зад красотата не стои просто едно лице, а има и нещо повече. Признавам си, че като по-малка, в студентските години, красотата по-скоро ми пречеше. Много често човек е оценяван по външния вид, което е и хубаво, и лошо. Все пак не подкрепям твърдението на някои хора, които казват „Не е нужно човек да е много умен, ако е много красив“. Но, да, имала съм проблеми, например, когато са ме изпитвали в студентските ми години. Това отношение, пак казвам, ме е възпитавало да се боря повече.

Четете още: Румънка събра красотата по света в кадри

-Била ли сте „Мис Перник“, както твърдят някои сайтове?

-Не, никога не съм била. Никога не съм се явявала на такъв конкурс, не съм участвала в подобни мероприятия. Признавам, че като по-малка съм се вълнувала от подобни конкурси, но в семейството ми подобна перспектива за развитие никога не е била поставяна на преден план. Моята майка никога не ме е окуражавала да се захвана с подобни неща. Това е изиграло роля за професионалния ми път, тъй като иначе всяко момиче като малко е склонно да залита в подобна посока. Имам спомени от дете, че в градината сме организирали ревюта, в които съм била активен участник.

-Как реагирахте на статиите, които се писаха за вас?

-Честно да си кажа, в началото се ядосах, защото градя имидж на основа на професионализма си, а не на външния си вид. Писах дори на един от сайтовете с молба да свалят статията, но те така и не го направиха и тя се мултиплицира. Аз не търся подобна слава. Иначе ще съм доволна, ако това помогне на хората да имат по-лесно достъп до алерголог.


Д-р Валериева признава, че е била модел на гримьори, но никога това не е било нейна професия.

-Значи по-скоро ви е ядосало, отколкото ви е поласкало?

-Да, определeно се ядосах в началото. Но признавам, че няма жена, която да не се ласкае, когато някой я определя като красива.

-Вътрешната красота ли е по-важна или външната?

-Разбира се, че вътрешната. Но вътрешната красота носи и външна – когато един човек е приветлив, добър, усмихнат, хората го възприемат позитивно, дори да няма други белези, които да го отличават като красив.

-Каква е Анна Валериева извън клиниката по алергология?

-Аз съм човек, който обича много природата, контактът с нея ми носи много. Обичам да спортувам – сега съм много запалена по латино танци, ходя и на спининг.

-Имате ли кумир?

-За всеки млад човек е много важно да има човек, който да го вдъхновява. Добрият ментор може да запали огъня вътре в теб, може да увеличи познанията и квалификацията ви. Това е важно и в други професии, но в медиицината е от основно значение. За мен това бе доц. Стаевска. Тя е и причината да съм в тази клиника.Четете още: Домашни еликсири за разкрасяване

-Предполагам, че имате много обожатели, които ще се радват да узнаят дали сте обвързана. Имате ли мъж до себе си?

-Не, не съм обвързана.

Коментари

7
  17 април 2017 | 22:19 отговор
 

Искам да чета за такива истински млади българки, които се занимават с нещо смислено в живота си, а не разни плеймейтки, моделки и т.н. Браво на жената, освен че притежава външна красота, има и вътрешна такава, което е наистина най-водещото : ) Добротата се изписва в излъчването, така е и при нея. Продължавайте в същия дух и пишете повече за такива хора!

 
6
  17 април 2017 | 16:05 отговор
 

Последната снимка - вярно че е изкуство, но не ми се връзва с имиджа на лекар (по - скоро със зловещия имидж на лекар).

 
5
  15 април 2017 | 21:36 отговор
 

V Bulgaria vseki nekudurnik zavijda na uspiavachtia za kakvoto i da bilo . Zlatko Zlatanov ...

 
4 Цветана
  15 април 2017 | 20:33 отговор
 

Вие идеални ли сте? Защо толкова трудно се понася чуждия успех в България? Вместо да губите енергия да умаловажавате успехите на другите, вложете я в своите.... Стига плюхте успешните, а станете успешни...

 
3 chitatel
  15 април 2017 | 20:28 отговор
 

E chak pak nai krasivata! Ima i drugi mnogo po krasivi doktorki,no qvno nqkoi q lansira.

 
2 ауу
  15 април 2017 | 08:10 отговор
 

Мале какво лицемерие!

 
1 грозни, но добри и умни
  14 април 2017 | 14:07 отговор
 

Е, щом най-важна е вътрешната красота, що парадираш с външната?

 
 
гост
14 април 2017 | 22:43

е кво да си сложи хиджаб ли?

 
Pathology
14 април 2017 | 23:05

Вместо да стоите зад клавиатурата и да давате „ъкъл ” на хората, направете нещо полезно с живото си! Взимете пример от Д-р Валериева.

 
15 април 2017 | 04:04

Не знам дали си грозна, но умна и добра не си!

Добави Коментар

Най-четени