Първият театър на открито събра 1000 зрители

05 юли 2017 | 16:18
видяна 1098
коментари 0

Повече от 1000 души изпълниха до краен предел огромната трибуна, издигната пред Народния театър „Иван Вазов” за грандиозното закриване на сезона с „Театър пред театъра”. Заради отложения старт на събитието на 3 юли, част от зрителите закупиха билети за снощи и се наложи да бъдат настанявани на допълнителни столове, за да се насладят на уникалното в историята на театъра преживяване. 
Дълго след финала на пищния спектакъл на Владлен Александров „Мнимият болен”, зрителите аплодираха на крака актьорите от звездната трупа на Народния театър, които буквално се раздадоха, за да превърнат събитието в истински празник.

Георги Мамалев, Михаил Петров, Албена Колева, Ева Тепавичарова, София Бобчева подариха на зрителите истинска феерия от театър на открито с перфектна игра и изключителна енергия.Тази вечер театралният маратон продължава с още един от хитовите спектакли на Народния театър – „Лунатици”, в който блестят звездите на Аня Пенчева, Михаил Петров, София Бобчева, Виолета Гиндева/Анна Петрова, Васил Драганов, Владислава Николова, Павел Иванов и Христо Чешмеджиев. За първи път в историята си, този спектакъл, който се играе на Камерна сцена, ще се пренесе в пространството с размери 14 на 14 метра.


Подготовката за него започна веднага след края на „Мнимият болен”, като техническите екипи на театъра работиха цяла нощ, за да построят декорите на „Лунатици”. Режисьор на спектакъла по пиесата на Кен Лудвиг е Росица Обрешкова.
За „Лунатици” и „Почивен ден”, който ще се играе на 6 и 7 юли, вече няма никакви билети. Зрителите, които искат да видят финала на „Театър пред театъра”, все още могат да се сдобият с пропуски за 8 юли, когато ще се играе отложеното от 3 юли представление на „Мнимият болен”.

Четете още: Зрители по къси панталони на концерта на Лили Иванова

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени