Мъж без казарма е като яйце без сол!

10 май 2017 | 14:40
видяна 9416
коментари 39

Тези дни е особено актуална темата за (и съответно против) връщането на задължителната военна служба за мъжете. "Ако искаш мир, готви се за война." Казал го е  Вегеций. При наличието на професионална войска има ли реална необходимост от т.нар. казарма? Има, разбира се, казвам аз. И ползите са съвсем различни от идеята за сляпо защитаване на границите на родината. Нека приемем, че върнат казармата и всеки мъж под 50 е задължен да изкара 6 месеца в тези условия, иначе - адски глоби. Какво ще последва от това?

Ето, връща се моят млад господин. И какво забелязвам у него - научил се е да се бръсне всеки ден! Пере дрехите си (в пералня, не съм чак толкова зла) редовно, косата му е изрядно подстригана, няма купчина чорапи на пода до леглото.

О, чудо - сутрин спортува! Първо старателно си оправя леглото! Прави лицеви опори и коремни преси, а после излиза за леко кросче! Класическото шкембенце в стил "аз-съм-мъж-над-30" е изчезнало и сега изглежда като новичък 60-инчов телевизор - плоско е и като го видя, неусетно ахвам. Вече има широк гръб, здрави гърди, не огромни, но жилави и много силни ръце - усещам се как като излиза от банята след душ го гледам както преди години, когато се запознахме. Глупости, никога не съм го гледала така! Излъчва увереност, категоричност, мъжественост. Как се случи това?!

Оказва се, че се е паднал в кухнята и принудително му се е наложило да ъпгрейдне кулинарните си умения значително. Т.е. вече умее да прави не само омлет и да си свари полуготови спагети. Но яде здравословно и не ме изкушава да си наруша диетата, като носи три огромни пакета чипс за след пържения бекон и надениците на скара.

Оправя неща по къщата съвсем сам - не вика майстори и приятели. Като отиваме да пазаруваме хранителни продукти, не мрънка и не пухти титанично сякаш всеки момент ще припадне. И като бонус към всичко това - почти не пие алкохол! Позволява си по една-две бири с вечерята понякога, но вече не се прибира след излизане с компанията си към 4 сутринта с крайно неделикатен дъх като на пуснат на свобода казак. Може би най-важното - вече не се налага аз да върша 90% от движенията и да полагам усилия по време на секс, той вече е във форма и определено нагонът му от преди години се е върнал. Освен това...

Отварям си очите - задрямала съм на отворен прозорец и съм настинала зловещо. Нищо, този утопичен свят в съня ми беше по-добър от този на Бърджис например. И, да - да върнат казармата и да е задължителна. Писна ми от женчовци, честно.

 

Автор: Ана Островска

Четете още: Десет истини за мъжете

Още по темата

Коментари

9 бат Рамбо
  10 май 2017 | 21:47 отговор
 

На младини авторката явно се е разхождала край военни поделения и има хубави спомени от "службата". Такива пеперудки имаше край всяко поделение. Само дето не е влизала вътре, или поне не се е заседявала. Иначе щеше да е наясно с цялата простотия на наборната служба, изразена в загуба на ценно време за развитие за младежите. По цял свят проблемът е решен с професионални военни. Само в България не се получава. Въпросът е защо, при положение, че българи служат и в чуждестранния легион на Франция.

 
8 b
  10 май 2017 | 18:23 отговор
 

Евгени Минчев и Азис са били в казарма. Мъже та дрънкат

 
7
  10 май 2017 | 18:19 отговор
 

Авторката е сънувала мъж, на който му е направена лоботомия

 
6 Санди
  10 май 2017 | 17:31 отговор
 

Тези мокри бълнувания на някаква недоклатена писачка са доста далеч от реалността...

 
5 roxy
  10 май 2017 | 17:24 отговор
 

Трябва им малко дисциплина на момченцата, браво на Ана

 
4 До 3-ти
  10 май 2017 | 17:00 отговор
 

А пък ти звучиш, като човек не минал през казармата. Чувал си батките какво говорят за казармата и сега си много вещ. Истината е, че казармата отваря очите за много неща. Може да бъде много полезна, но може да бъде и много вредна (само за мамините синчета, които са свикнали на всичко даром).

 
3 Kostas
  10 май 2017 | 16:40 отговор
 

едно време в казармата им харесваше на тези от малцинствата, момчетата от семейства с проблеми (алкохол, насилие, липса на майчинска грижа) и на завършените ТЪПАЦИ!За будните и интелигентни момчета беше място за затъпяване и унижение, нищо повече. А това,че се ставало мъж-подреден, тренираш и т.н. са наистина бълвочи на човек, който дори не се е поинтересувал за какво пише!Даже няма да споменавам за самоубийствата и насилието в казармите........

 
2 poli09
  10 май 2017 | 16:36 отговор
 

обаче, "мъжете" като чуят думата - казарма - и се напикават.

 
1 poli09
  10 май 2017 | 16:34 отговор
 

yes

 

Добави Коментар

Най-четени