Мъж без казарма е като яйце без сол!

10 май 2017 | 14:40
видяна 9417
коментари 39

Тези дни е особено актуална темата за (и съответно против) връщането на задължителната военна служба за мъжете. "Ако искаш мир, готви се за война." Казал го е  Вегеций. При наличието на професионална войска има ли реална необходимост от т.нар. казарма? Има, разбира се, казвам аз. И ползите са съвсем различни от идеята за сляпо защитаване на границите на родината. Нека приемем, че върнат казармата и всеки мъж под 50 е задължен да изкара 6 месеца в тези условия, иначе - адски глоби. Какво ще последва от това?

Ето, връща се моят млад господин. И какво забелязвам у него - научил се е да се бръсне всеки ден! Пере дрехите си (в пералня, не съм чак толкова зла) редовно, косата му е изрядно подстригана, няма купчина чорапи на пода до леглото.

О, чудо - сутрин спортува! Първо старателно си оправя леглото! Прави лицеви опори и коремни преси, а после излиза за леко кросче! Класическото шкембенце в стил "аз-съм-мъж-над-30" е изчезнало и сега изглежда като новичък 60-инчов телевизор - плоско е и като го видя, неусетно ахвам. Вече има широк гръб, здрави гърди, не огромни, но жилави и много силни ръце - усещам се как като излиза от банята след душ го гледам както преди години, когато се запознахме. Глупости, никога не съм го гледала така! Излъчва увереност, категоричност, мъжественост. Как се случи това?!

Оказва се, че се е паднал в кухнята и принудително му се е наложило да ъпгрейдне кулинарните си умения значително. Т.е. вече умее да прави не само омлет и да си свари полуготови спагети. Но яде здравословно и не ме изкушава да си наруша диетата, като носи три огромни пакета чипс за след пържения бекон и надениците на скара.

Оправя неща по къщата съвсем сам - не вика майстори и приятели. Като отиваме да пазаруваме хранителни продукти, не мрънка и не пухти титанично сякаш всеки момент ще припадне. И като бонус към всичко това - почти не пие алкохол! Позволява си по една-две бири с вечерята понякога, но вече не се прибира след излизане с компанията си към 4 сутринта с крайно неделикатен дъх като на пуснат на свобода казак. Може би най-важното - вече не се налага аз да върша 90% от движенията и да полагам усилия по време на секс, той вече е във форма и определено нагонът му от преди години се е върнал. Освен това...

Отварям си очите - задрямала съм на отворен прозорец и съм настинала зловещо. Нищо, този утопичен свят в съня ми беше по-добър от този на Бърджис например. И, да - да върнат казармата и да е задължителна. Писна ми от женчовци, честно.

 

Автор: Ана Островска

Четете още: Десет истини за мъжете

Още по темата

Коментари

19 Грубер
  23 май 2017 | 15:23 отговор
 

На тая пръдла, написала глупостта по-горе искам само да й кажа, че в Израел ЖЕНИТЕ служат в казармата ТРИ години, а мъжете пет. Ако послужи и разбере същността на казармата, т.е. чиста загуба на време, нерви и изравняване на тъпотията у всички може и да размисли. Ако човек е чистоплътен и има желание може самосъзнанието му да постигне всичко от тъпия й женски сън.

 
18 Грубер
  23 май 2017 | 15:20 отговор
 

На тая пръдла, написала глупостта по-горе искам само да й кажа, че в Израел ЖЕНИТЕ служат в казармата ТРИ години, а мъжете пет. Ако послужи и разбере същността на казармата, т.е. чиста загуба на време, нерви и изравняване на тъпотията у всички може и да размисли. Ако човек е чистоплътен и има желание може самосъзнанието му да постигне всичко от тъпия й женски сън.

 
17 Изкарал казармата
  20 май 2017 | 19:44 отговор
 

Аз пък да те открехна, че тази сол толкова влага ми държи, че понякога още имам кошмари!

 
16 Kolev
  15 май 2017 | 09:42 отговор
 

Прави лицеви и коремни, после кросче, научил се да готви здравословно, почти не пие алкохол- ХАХАХАХАХАХХАХА като гледам поколението където всички караха казарма, просто ги описва до един това. Авторката е пълна трагедия, има много сериозно недое--ване...

 
15
  12 май 2017 | 00:34 отговор
 

Ивайло Цветков като Ана островска. Навремето пишеше добре, но сега си много зле. Не случайно само мъже са се вързали, жените веднага разпознават, когато някой се прави на жена. Какво е станало с теб, Нойзи? Не ни разваляй хубавите спомени от първите години на сп. "Егоист"!!!

 
14
  12 май 2017 | 00:20 отговор
 

Поразровете в нета и ще се уверите, че няма такава авторка. Псевдоним е на известен в близкото минали журналист.

 
13 poli09
  11 май 2017 | 14:07 отговор
 

казармата е последна надежда, че мъжете в тая държава ще се оправят (не един друг). Говорим за поемане на отговорност, отношение към срещуположния пол, желание за работа. Без непрестанно наливане по кръчмите, без напразно изгубено време във фитнеса и без безотговорно отношение към домашните задължения.

 
 
12 май 2017 | 14:38

Това за фитнеса е много вярно - бях свидетел как един напомпан фитнесар не може да кове - да удря с тежък чук на определено място, това се искаше от него, замахна два - три пъти и спука гумите, но иначе са мооого яки. Чукът го пое слабо момче, което не е влизало във фитмес и му разказа играта. Много са печени - вдигнах незнам колко кг железа във фитнеса... Ама дивана не могат да преместят.

 
123
16 май 2017 | 15:00

Това е защото фитнес маниаците обикновено пият много таблетки за бързо трупане и оформяне на мускулна маса. Но тези таблетки често се отразяват зле на сърцето и затова нямат фактическа физическа сила.

12 сиса
  11 май 2017 | 09:30 отговор
 

в България казармата е като всичко останало пълна пародия. а солта и без това е вредна. ха ха ха

 
11 Himler
  11 май 2017 | 09:00 отговор
 

Ана Островска.......скоро мъж не сте виждали май??Но то търсенето е според предлагането.Виждал съм Ви на живо и напълно разбирам защо мъжете избягват скромната Ви личност.

 
 
12 май 2017 | 22:05

Какво си виждал? Ако си видял мъж с косми, тогава си ГО видял!

10
  11 май 2017 | 02:43 отговор
 

А, СПРЕТЕ СЕ ! Не е авторка, а автор, мъж! НОЙЗИ!

 

Добави Коментар

Най-четени