Автор
Антония Михайлова

Звездите, станали майки на скандално крехка възраст

Да станеш майка в тийнейджърска възраст днес се смята за скандално и неприемливо. Още повече, че голяма част от жените в съвременното общество отлагат ролята на майки за по-късен етап от живота си, след като вече са изградили кариера. Обикновено желаната възраст за майчинство сред повечето от тях е след като навършат 30 години. Напоследък дори се наблюдава тенденция към отлагане на този момент още по-напред във времето – след 40 години.

Тези известни дами, дори и на прага на звездната си кариера обаче, не са се поколебали нито за миг да родят своите деца по-рано от необходимото. И това ни най-малко не им е попречило по пътя към професионалното израстване. Безумно крехката възраст, на която някои от тях са станали майки, все пак малко или повече ни шокира...

Арета Франклин


Арета Франклин получава първия си звукозаписен договор в тийнейджърска възраст, но кариерата й временно е преустановена поради факта, че точно в този период певицата става и... майка, при това цели два пъти. Първото си дете – Кларънс, тя ражда едва на 14 години. През 1958 г., когато Арета е на 16 години, тя става майка за втори път с появата на втория й син – Едуард.

Наталия Водянова


За първи път в света на майчинството супермоделът Наталия Водянова навлиза, когато е на 19 години. По това време манекенката е омъжена за Джъстин Портман, от когото е и първородният й син Лукас. 23-годишна тя става майка за втори път, давайки живот на дъщеря си Нева, а когато е на 25, на бял свят се появява и третото й дете – Виктор. Следва бракът й с Антоан Арно, от когото ражда следващите си деца – Максим, когато е на 32 години, и Роман - когато красавицата е на 34.

Фантазия Барино


Преди да се превърне в звезда благодарение на формата “American Idol“, Фантазия Барино е майка. Когато забременява с дъщеря си Сион, тя е на крехката 16-годишна възраст.

Опра Уинфри


Когато научава, че е бременна, бъдещата американска тв водеща и общественик Опра Уинфри е едва навършила 14 години. За жалост бебето на Уинфри, което е заченато в резултат на изнасилване, завинаги затваря очи веднага след раждането. За тежкото си детство, изпълнено с болка и насилие, с множество перипетии и страдания, Опра разказва двадесет години по-късно. В продължение на десетилетия, Уинфри крие в тайна бременността си, докато не решава да заговори публично за нея през 1990 г. срещу солидната сума от 19 000 долара. Уинфри признава, че се е опасявала, че тази част от трагичното й детство ще навреди на кариерата й. Днес, въпреки че няма деца, Опра посвещава голямата част от времето си на сираците и децата в риск.

София Вергара


Красавата актриса също става майка в твърде ранна възраст - 19 години. Синът й - Маноло Гонзалез-Риполи, се появява на бял свят през 1992 г. Бащата на малкия Маноло тогава бил първата ученическа любов на София. Въпреки че са отдавна разделени, в отглеждането на сина им той не спира да й помага до ден днешен. За очарователния Маноло, който днес е на 24 години, до момента знаем, че върви по актьорските стъпки на майка си.

Соланж Ноус


По-малката сестра на Бионсе - Соланж, за разлика от прочутата си кака, вече е била майка едва 17-годишна. През 2004 г. тя сеомъжва за първата си голяма любов - 19-годишния Даниел Смит, който е и баща на детето й. За ранната си бременност Соланж споделя пред People: "Майчинството е благословия. Въпреки безсънните нощи и умората в първата година от раждането, днес аз съм истинска щастливка и съм горда, че имам най-прекрасното дете на света."