„Най-трудната част от успеха е да намериш някой, който да се радва за теб.” – Бети Мидлър

Те са успели. Те са богати и известни. Те ни доказват, че мечтите се реализират. Eдинственото условие е да не се отказваме.

Пътят към успеха е изтъкан от предизвикателства. Казват, че има място за всеки под слънцето, но въпреки това често забравяме възможностите. На тяхно място ние търсим ограничения, препятствия и недостатъци. Достатъчно причини, за да се сочим с пръст. Но „КОГАТО МЕ СОЧИШ С ПРЪСТ – ТРИ ОТ ПРЪСТИТЕ ТИ СОЧАТ ОБРАТНО КЪМ ТЕБ!“ Ето защо да отдадеш признание за чуждите постижения, е постижение за теб самия.

Ще надникем в личните истории на няколко личности, които свързваме с блясъка на сцената. Те са стигнали далеч и днес може да се радват на внимание, интригуващ живот и богатство, но не винаги е било така...

Ед Шийрън

Излязлото наскоро искрено интервю с Ед Шийрън ме вдъхнови да напиша този материал. На първо място, оценявам артистите – тези, които са реализирани и ни зареждат с творчеството си. Както и тези, които не са успели, защото не вярват достатъчно в себе си. При тях е въпрос на време да превърнат „аз искам“ в „аз съм“.
И не на последно място – оценявам способността на хората да бъдат истински, искрени и земни!
В материала, публикуван от ABC News, 24-годишният Ед Шийрън e отличен от Американския институт за „Гласове, без заекване, променили живота“. Той споделя за своето трудно детство. Бил е странно дете, както сам се определя, и е изпитвал огромни затруднения в общуването. След лазерна процедура, премахнала родилен белег на лицето му, според лекарите той е получил увреждане на нервната система. Това довело до заекване.

Ед Шийрън

На 10 години Ед се е преборил с проблема си и то благодарение на Еминем. Той научил дума по дума новия му албум. Упражнявайки се да пее и рапира бързо, той възвърнал нормалната си реч. Успехът на един творец е провокирал успеха на друг. Шийрън казва още: "Всичко, което мислиш, че не е наред с теб, всъщност е наред, защото това те прави индивидуален и интересен човек... Това те прави Теб.“
Но Ед не е изключение. Той е един от многото, които не са спрели и не са се отказали, когато е било трудно.

Еминем

Знаете ли, че самият Еминем, станал идол на цяло поколение, е преминал през тежки времена, когато е бил дете. Историята, която разказва в „Осмата миля“ всъщност е отражение на действителността. Израснал е в бедност с проблемна майка. Маршъл Матърс никога не се е запознал с баща си и твърди, че няма желание да го прави. Според него нищо не може да оправдае един родител, отказал се от децата си. Въпреки това днес Еминем е релизиран изпълнител, продуцент и актьор.

След записа на „The Eminem Show“ (2002) Еминем става първият музикант, спечелил „Грами“ за най-добър рап албум.

Шарлиз Терон

Шарлиз Терон – една от най-красивите жени в Холивуд. И макар нищо в нея да не ни подсказва какво е преживяла, мрачното й минало шокира света. Нейният баща алкохолик системно я тормозел. Някои източници дори намекват за сексуално насилие. Един ден той напада нея и майка й с огнестрелно оръжие. Но бива убит от решителната й майка пред очите на 15-годишната Шарлиз. Обвиненията са свалени, защото се докава, че убийството е следствие на самозащита. Тя пази в тайна случилото се в продължение на много години. Но в едно изявление за родната си страна - Южна Африка, тя говори открито за проблема с изнасилванията и казва: „Аз бях там и знам какво се случи. И знам, че ако моята дъщеря беше в това положение, щях да направя същото.“

Днес актрисата може да се похвали с редица успешни продукции, с Оскар за най-добра женска роля, Златен глобус и още много номинации.

Автор: Наджийн Расимова