Автор
Люблена Папазова

Зад кулисите в „Шоуто на Слави”

Станах част от публиката на „Шоуто на Слави” лесно. Просто отговорих правилно на въпроса от сайта на предаването, оставих телефон за връзка и след ден получих обаждане. Любезен глас по телефона ме помоли да бъда точно в 19.50 часа в малкото НДК, за да получа поканата си, която важи за двама. Изпълнявам указанията и се отзовавам на втория етаж на сградата, където вече чакат най-нетърпеливите почитатели на Трифонов и „Ку-ку бенд”. Те се познават помежду си, част от тях дори са били на предишния запис на предаването в 15.00 часа и чинно са се върнали за този. Публиката се дели на две: пенсионерки, които обсъждат последните промоции по магазините, докато чакат студиото да отвори врати, и млади момчета и момичета с къси панталони и рокли.

След като усмихната дама от екипа раздава поканите, охраната отваря вратите. Предварително сме предупредени да изключим телефоните си, не само звука му, а дамите показваме чантите си. Докато сядаме научаваме, че дъвченето на дъвка е забранено, а бутилките за вода трябва да са без етикети, за да не правят реклама, ако влязат в кадър. Интересното е, че столовете нямат номера, но вярната публика ги знае наизуст.
Докато оглеждам студиото, Слави и „Ку-ку бенд” излизат неочаквано, минават покрай мен и бързо се настаняват на местата си. Гъмзата и Борис Солтарийски изпяват фолкпарче за поздрав на публиката, веднага след това излиза балетът.

После Слави взима думата, като чете от аутокю, поставено на камера съвсем близо до лицето му. От време на време барабани нервно с пръсти по масата, но искрено се смее на смешките на актьорите Мариан Бачев, Иво Сиромахов, Тодор Башиянов. Забавлява се и „Ку-ку бенд”, а публиката ръкопляска, когато светне надписа „аплаузи”, който виси над бюрото на Трифонов. След 45 минути Слави си взима сбогом с публика с познатото:”Бяхте страхотни” и бързо си тръгва, докато балетът довършва танца си.

Прожекторите угасват, а публиката си тръгва, минавайки през студиото на „Преди обед”. И един съвет към дамите - ако не искате гаджето ви да бъде на няколко пъти в опасна близост до балерините, място с номер 73 заемете вие.

Четете още: Как не трябва да се снимаме на плажа