Автор
Роси Кацарова

Влюбени на екрана, врагове в живота - вижте кои са те

Любовта на екрана изглежда толкова завладяваща, че е трудно да повярваме, че в реалния живот главните герои всъщност не могат да се понасят.

Този сценарий обаче е доста често срещан в Холивуд. Убедете се в това в следващите редове, където обръщаме поглед към онези двойки от екрана, които изпитват силна нетърпимост един към друг в реалния живот.

Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс

"Тетрадката" е филм за невероятната химия и силната любов между Ноа и Али – героите на Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс.

Всеки, който е гледал лентата, ще се съгласи, че привличането между двамата е толкова силно, че за никого не е изненада, че те се събраха и в живота след края на снимките. Малцина обаче знаят, че преди да се влюбят един в друг Райън и Рейчъл не са се понасяли.

Докато са работили по филма, двамата били в изключително напрегнати отношения. Стигнало се дотам Гослинг да отиде при продуцента и да заяви, че няма да се снима, ако не отстранят от актьорския състав Макадамс и не доведат друга актриса на нейно място.



Тони Къртис и Мерилин Монро

Двамата актьори изпитват силна непоносимост един към друг.

Къртис заявява по време на снимките на "Някои го предпочитат горещо", че Монро е лигла, която винаги закъснява и не успява да запомни репликите си. Той твърди, че веднъж трябвало да повторят една сцена цели 42 пъти, докато Мерилин успее да каже репликите си без грешка.

Известна е и неговата забележка, че „Да целуваш Мерилин Монро е все едно да целуваш Хитлер.“ В своята мемоарна книга, която излиза години след края на снимките на лентата, Тони Къртис разкрива, че двамата с Монро са били двойка, но са се разделили по време на работата около филма и признава, че може би това е била причината за напрежението между двамата.



Ник Нолти и Джулия Робъртс

Двамата до толкова не се харесват, че когато снимат "Обичам неприятностите" през 1994 година, те настояват да заснемат голяма част от сцените по отделно.

След края на работата по продукцията Джулия Робъртс дори определя колегата си като ужасно човешко същество. В отговор Нолти заявява, че актрисата от "Хубава жена" не е добър човек, като допълва, че това е мнението на мнозина, но просто те се притесняват да го изрекат гласно за разлика от него.

Четете още: Звездни двойки, които се срещнаха на малкия екран



Пиърс Броснан и Тери Хачър

Тери Хачър е закъснявала всекидневно, разкриват от екипа на филма "Винаги ще има утре". Целият екип чакал с часове актрисата, което изкарало извън равновесие Пиърс Броснан.

Обиден от нейното поведение, той се държал враждебно с Хачър чак до края на снимките, дори след като разбрал, че актрисата е бременна и причината за закъсненията ѝ е сутрешното гадене, от което е страдала.



Уилям Болдуин и Шарън Стоун

Още от самото начало Шарън Стоун не искала Уилям Болдуин за екранна половинка в "Сливър". Актрисата се държала отвратително с колегата си, наричало го асексуален и дори стигнала по-далеч - в една от сцените с целувка между двамата тя така захапала езика му, че той едва говорил цяла седмица.



Марлон Брандо и София Лорен

София Лорен разкрива, че с Марлон Брандо не са се разбирали по време на снимките на "Графинята от Хонконг".

Причината е начинът, по който актрисата стопира в аванс опитите на Брандо да се сближи с нея.

"Изведнъж той постави ръцете си върху мен. Обърнах се напълно спокойно и изригнах в лицето му като котка, погалена по грешния начин: “Да не си посмял някога отново да го сториш. Никога повече!", разкрива Лорен.