Автор
Woman.bg

Цвети Стоянова:В момента ценя всяка секунда от живота

Година след инцидента на 14 юни 2016 г., Цвети Стоянова гостува в предаването „Папараци“. Тя не сподели подробности около инцидента, но разкри голяма част от случилото се след него.

Тя сподели, че не е искала да взима участие в книгата за ансабмъла по художествена гимнастика "Златните 8", защото по времето, по което тя се е пишела Цвети не е била готова да говори за случилото се. Гимнастичката призна, че не е чела книгата, но смята, че авторът й Стефан Ралчев не е постъпил коректно, като е описал инцидента, без нейно знание и съгласие.

„Аз като цяло нямам много спомени и от болницата. През цялото време ми казват, че съм била приета в съзнание, а аз нямам никакъв спомен.“Самата Цвети е учудена и дори е спорила с хора, които й казват, че за момент дори не си е затворила очите и не е изпадала в безсъзнание.

Стоянова разкрива, че не чете това, което се пише за нея в медиите: „Казах си, че няма да си губя втория живот, защото аз живея един втори живот, който е прекрасен и подарен от Господ, за,да чета пълни глупости“.

Първата публична поява на Цвети бе през януари на бенефис на ансамбъла в зала „Арена Армеец“. "Не обичам сълзливи истории, да седнеш да плачеш пред толкова камери. Но любовта на хората много ме разчувства и не можах да сдържа сълзите си." - разкрива тя.



Четете още: Цвети Стоянова на мач

По повод статиите в медиите, които твърдят, че гимнастичката е скарана със своите бивши съотборнички тя коментира: "Да. Медиите все пишат, че сме скарани, но това не е вярно. Не поддържам връзка с всички, но с повечето се виждаме. Вчера бяхме на гости на Рени, предния ден тя ми беше на гости. До мен достигат много лоши неща, които те са казали за мен. Попитах ги верни ли са. Те отрекоха и на свой ред ме попитаха дали са верни слуховете, че аз съм казала някакви неща за тях. Седнахме и се разбрахме, но някои от тях повярваха на лъжите и прекратихме отношенията си. Не се виждаме всеки ден, защото поехме по различни пътища, моят в момента е много далеч от художествената гимнастика, а техният остана там. Много се радвам на новия ансамбъл, който печели медали. Тези момичета от 5 състезания са се върнали с 5 златни медала. Композициите им са много сложни. Поздравление за смелостта, която са имали, за да направят тези трудни композиции. Всичко са го изпипали много добре. Харесва ми как мачкат тази конкуренция, която и ние се опитвахме да смачкаме"=



Четете още: Цвети Стоянова проговори за инцидента

Твърдения, че е отишла на почивка в Дубай с парите отпуснати й от министерството на спорта за рехабилитация в Германия, Цвети коментира като "отвратителна лъжа".
"Парите, които министъра ми отпусна отидоха в Германия, за което много му благодаря. Отидох в Германия януари месец и наистина лечението ми там много ми помогна. Когато отидох там още не можех да ходя, бях с шина на крака и ми беше много трудно. Върнах се без шината, походката ми се беше оправила. Има още много да се работи, но Германия много ми помогна. Там рехабилитацията беше всякакъв вид и по цял ден от 7,30 до 18,30, това много ми помогна наистина. При първото пътуване бях в Дубай по покана на треньорка, която е създала първия клуб по художествена гимнастика там. Тя покани мен и още няколко момичета да бъдем главни гости на първото състезание по художествена гимнастика и аз даже не я познавах, но се съгласих, защото тръгвах с моя приятелка от тук. Втория път отново бях по нейна покана и по шефовете на клуба, защото те ме поканиха и ми подариха едномесечен курс по иглотерапия, при една от най-добрите иглотерапевтки в света." - допълни гимнастичката.

Цвети разкри, че не помни голяма част от престоя си в Пирогов, въпреки че е била в съзнание и е разговаряла с близките си. "Никога няма да забравя едно свиждане. Бях в реанимацията, където на свиждане пускат само по един човек. Първо влизаше моят приятел Сашо, после другите. Всеки си имаше някакво номерче, образно казано, и разполагаше с 4-5 минути, защото свиждането е общо половин час. По това време не можех да говоря още много, защото имах тръбичка в гърлото. Той ми беше хванал ръката и се беше навел и се чудя защо не ми говори, когато се изправи бях шокирана, защото за първи път го виждам да плаче. Първото нещо си помислих, е че ще умра и се чуди как да ми го каже. Той ме погледна и ми каза нещо, което никога няма да забравя: „Плача, защото си жива, защото те гледам в очите и в момента съм най-щастливият човек на планетата."



Стоянова разкри в интервюто си, че определено е преосмислила живота си, след инцидента, който преживя точно преди една година. "Всеки човек преживял нещо подобно би го направил. Към днешна дата мога да кажа, че не съм същият човек, който бях преди една година, това го виждат и приятелките ми и Сашо ми го казва. Нормално е да се променя. Мисля, че се промених към добро. По-щастлива се чувствам. По-разумна, оценила съм живота, вторият ми живот, който имам като подарък от Господ. В момента ценя всяка секунда от живота, преди гледах малко през просото – да мине днес, да дойде утре. Вече се чувствам доста по-голяма. Израснах и имам чувството, че и по мислене съм се променила, преди мислех като малките деца. Ние сме отраснали в залата, малко или много сме растяли в саксия, не сме излизали навън. Малко сме изолирани от света и в момента, в който се откажеш, тогава виждаш света. В момента освен, че изживявам тийнейджърските си години, които съм пропуснала в залата, сега помъдрях.

В момента не само, че имам нов живот, който започва от началото, правя неща, които винаги съм мечтала, които за другите са даденост, но за мен са живот-мечта. Винаги съм мечтала като гимнастичка да се наспивам, да се наяждам, да се напивам с вода, колкото ми се пие, да излизам по заведения, без да си мисля кога съм на тренировка. Звучи много странно, но наистина живея живот-мечта.

"Никога не съм била влюбена в художествената гимнастика, правех го в памет на майка ми. И се надявах, че ако ме гледа от някъде ще сбъдна нейната мечта и тя ще се гордее с мен." - изненадващо допълни тя в първата част от интервюто си пред Кристина Патрашкова.