Златното ни момиче Цвети Стоянова проговори за първи път след инцидента, който за малко не отне живота й миналата година. Красивата титулярка от ансамбъла по художествена гимнастика даде интервю пред сп. Umbrella bar Magazine.


Припомняме, че през юни 2016 г. гимнастичката падна от 6-и етаж на жилищна сграда и бе приета незабавно в "Пирогов" за спешна животоспасяваща операция. Там тя прекара месеци в медикаментозна кома, през което време лекарите се бореха за нейния живот. Още толкова време й бе необходимо, за да се възстанови напълно от тежката физическа и психическа травма.

В момента Цвети се чувства изключително радостна и благодарна на хората, които я заобикалят и я карат да се чувства пълноценен и значим човек.

В интервюто Цвети признава, че България с нищо не я задържа и че ако се появи възможност да замине и продължи живота си извън страната, не би се поколебала нито за миг.

На въпроса за инцидента гимнастичката прави трогателно разкритие, свързано с покойната й майка. За нея фактът, че е оцеляла след падане от 6 метра височина, е истинско чудо и не може да си го обясни по друг начин освен с намесата на своята майка. Цвети вярва, че именно тя я е спасила и върнала към живота.

Ето какво разказва още златното ни момиче за инцидента: „Наистина бях между живота и смъртта и в момента на падането ми, и по време на възстановяването ми... Цялата бях в тръбички, изолирана в стъклена, стерилна стая. Не бях на себе си заради медикаментите, които съм приемала. Стопих се с 20 килограма – от 55 станах 35 килограма. Толкова бях изтощена, че не можех да комуникирам с абсолютно никого.“

Оказва се обаче, че не това е най-тежкият момент в живота на Цвети. Тя е едва на 10 години, когато загубва майка си. След трагичната загуба грижите за нея поемат нейните баба и дядо.

Четете още: Златните момичета: Не ни забравяйте, оставихме сърцата си на килима!

Когато е на 17, Цвети завинаги се разделя и със своя дядо. Смъртта му се оказала огромна загуба за нея, тъй като винаги го е приемала като свой баща. Най-тежък за Цвети обаче е моментът, в който брат й се сблъскал със сериозни здравословни проблеми.

По въпроса с отношенията й с отбора и момичетата Цвети решава да запази дискретност.

Поради силните си болки в гърба, предизвиквани от множеството пирони в гръбнака й, Цвети трябва да се подлага на ежедневни рехабилитационни процедури.

Към момента тя все още не може да движи достатъчно добре левия си крак, което според прогнозите на специалистите ще остане завинаги. Причината за това е засегнат нерв в гръбнака
.

Златното момиче обаче се чувства изключително въодушевена от факта, че прави нещата, които обича, които я зареждат с усмивка и я карат да се чувства щастлива и вдъхновена. Цвети е дизайнер на уникални тоалети, върху които оставя свой собствен отпечатък, характеризиращ се с изтънчен блясък, камъни и перли.


Особено щастлива я прави нейният приятел – вратарят на „Локомотив София“ - Александър Любенов, който постоянно и неотлъчно е до нея.