Автор
Woman.bg

Кристиан Костов се класира за финала на Евровизия!

Нашият представител на "Евровизия" Кристиан Костов се класира за финала на конкурса, който ще се проведе на 13 май.

Името на Крис бе съобщено първо, но за съжаление това не може да ни ориентира в крайния резултат, тъй като организаторите изреждат финалистите в случаен ред.

Кристиан излезе 15-и на сцената и направи изключително запомнящо се и емоционално изпълнение, което бе аплодирано бурно от публиката. Във втория полуфинал участваха Сърбия, Австрия, Македония, Малта, Румъния, Холандия, Унгария, Дания, Ирландия, Сан Марино, Хърватия, Норвегия, Швейцария, Беларус, България, Литва, Естония и Израел.

Право на глас имаха зрителите и журитата и от Франция и Германия. България беше първият обявен финалист. Останалите 9 класирали се страни са Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия. Букмейкърите определят Кристиан като един от фаворитите на конкурса тази година, поставяйки го в челната тройка за финала.

Часове преди участието на Кристиан в медите избухна скандал, свързан с неговото участие. Украински влогър съобщи днес, че Кристиан Костов е пял в Крим през юни 2014 г., след анексирането на полуострова.

Анатолий Шарий показва кадри от изпълнението на Кристиан в лагера "Артек". ова провокира реакции от страна на руските медии.

"Български участник на "Евровизия" унижи украинските власти", пише руският сайт "Дни". "Фаворит на "Евровизия", хванат да пее в анексирания Крим", гласи друго заглавие.

Припомняме, че на представителката на Русия Юлия Самойлова бе отказан достъп до конкурса в Киев, защото пяла в Крим през 2015 г.
Тогава Кристиан коментира случая пред агенция ТАСС така:

"Не обичам да обсъждам политически въпроси. "Евровизия" е музикален конкурс, а музиката обединява, сега виждам точно обратното. Надявам се, че всичко ще бъде наред и страните ще намерят общ език, защото е жалко да загубим артист като Юлия".

Службите за сигурност на Украйна отказват достъп на всички певци, музиканти, артисти, които са имали изяви в Крим след анексирането му.

17-годишният Кристиан Костов е пял през 2014 г. в Крим като участник в детската версия на "Гласът на Русия".

От Българската делегация в "Евровизия" 2017 коментираха, че тогава той е бил малолетен.

Не е бил придружен от своите родители и от тях не е било поискано съгласие за участието му в концерта.

Концертът, организиран от The Voice Kids, е посветен на Международния ден на детето. Кристиан Костов е изпълнил две песни – едната на английски език, другата – украинска песен на известния изпълнител Рожден Ануси.