Визита на руския президент Владимир Путин пред три дни в манастир в областта Карелия близо до Финландия не дава мира на светските журналисти. При пристигането си в светата обител държавният глава сам шофира джипа си, показват кадри на руска телевизия, които скоростно бяха изтрити. След като го паркира, той излиза от колата и отива да отвори вратата на спътника си, който стои на задната седалка. Отваряйки вратата, той протяга ръка като всеки галантен кавалер. Бързо обаче затваря вратата, след като спътницата му прави забележка.

При първоначалните въпроси на западни репортери кой е седял на задната седалка говорителят Дмитрий Песков призна, че няма представа. По-късно обясни, че става дума за охранител, от когото президента трябвало да си вземе нещо. Защо обаче охранителят има червена пола или чанта и елегантни пръсти, така и не стана ясно. След посещението си в светата обител, Путин си тръгна с друга кола. Руските медии почти не пишат за случая, осмелилите се да го направят твърдят, че зад президента наистина е стоял мъж.

Западните журналисти са категорични, че държавният глава няма да отваря врата на който и да е мъж, най-малкото бодигард.След развода си с жена си Людмила Путин твърди, че живее сам, но обожава компанията на двете си дъщери и внуците, за които наскоро разказа пред Оливър Стоун.

Четете още: 13 неща, които силните хора не правят