Коя е звездата, чието вдъхновение и творческа енергия сякаш никога не отслабват и винаги е на върха на всички класации още от началото на кариерата си? Точно така - това е кралицата на поп и соул музиката Бионсе!

Хитовата изпълнителка е и най-скъпо платеният артист за изминалата година според класацията на списание "Билборд". За изминалите 12 месеца певицата е спечелила 62 милиона долара от концертите, турнетата, излъчването на песните й и от продажбите на новия албум. Несъмнено Бионсе е сред най-обичаните звезди, които не спират да радват феновете си с нови проекти и които с годините усъвършенстват уменията си на сцената. Данните, според които тя е най-високоплатеният артист, не учудват гилдията, тъй като те са следствие от непрестанния труд на 35-годишната звезда и майка на три деца.



Следващите в престижната класация на "Билборд" са легендарните "Гънс Ен Роузес" с доход от 42.3 милиона долара, а на трето място е Брус Спрингстийн с 42.2 милиона долара. Следват Дрейк с 37.3 милиона долара, следван от любимката на публиката Адел, която по последни данни слага край на турнетата си, с годишна печалба от 37 милиона долара. А на шесто и седмо място остават "Колдплей" и Джъстин Бийбър.

Значително по-назад в класацията за най-скъпо платени артисти остават актуалните имена като Кание Уест (9-о място с 26 милиона долара), Риана (12-о място с 22 милиона долара), "Маруун Файв" (27-о място с 13.5 милиона долара), Дженифър Лопез (31-о място с 12 милиона долара), Бритни Спиърс (39-о място с 10 милиона долара), Дъ Уикенд (42-о място с 9.4 милиона долара), Сия (46-о място с 8.9 милиона долара) и Селена Гомез (47-място с 8.8 милиона долара).



Сред най-скъпо платените остават знаменитите музиканти Барбара Стрейзънд, Селин Дион, "Металика", Били Джоуел, Марк Антъни, "Ролинг Стоунс", Дейвид Боуи, Елтън Джон, "Блек Сабат" и Ей Си/Ди Си.



Четете още:
Фрида Кало: Крака - за какво са ми те, когато имам криле?