Помните ли ужасния скандал в Белия дом, предизвикан от Моника Люински преди близо 20 години?

Когато скромната стажантка съобщи, че е имала сексуална връзка с президента, новината предизвика същински бум.

А знаете ли какво става сега с нея? Как изглежда и какво прави?



Четете още: Политиците, преди да станат известни

Появата на Моника като медийна фигура предизвика истински скандал преди години. Тя дори беше наричана „най-унизената жена в Америка“. Сигурно няма друга на този свят, която да е чула толкова много сексистски шегички по свой адрес. Постепенно обаче интересът към нея утихна.



След скандала тя се опита да го използва с маркетинг цели и създаде своя линия от дамски чанти. През 2005 г. тя се умори от живота в Щатите и се премести в Лондон, където завърши социална психология. През 2014 г. тя отново се завърна под светлината на прожекторите, като написа впечатляващо есе за списание Vanity Fair. Там тя продължи да поддържа линията, в която твърди, че отношенията между нея и Клинтън са били основани на взаимни чувства. Малко по-късно същата година тя изнесе лекция в рамките на TED Talk с интригуващото заглавие "Цената на срама". По това време Люински стана и посланик на хората, станали жертва на онлайн тормоз.

Миналата година в интервю за в. "Гардиън" тя сподели, че й е почти невъзможно да си намери работа след скандала, въпреки магистърската степен, която е защитила".

„Загубих достойнството и себеуважението си. Загубих целия си живот. Родителите ми се страхуваха, че ще бъда подигравана до смъртта си, буквално“, спомни си на конференцията 42-годишната Люински.

Миналата седмица пък медиите съобщиха, че Моника е загинала след обир в къща на нейна приятелка. Новината се оказа лъжа, но тя показва, че отношението към бившата стажантка в Белия Дом продължава да е негативно, дори 20 години по-късно.



По време на кандидатурата на Хилари Клинтън за президент, Доналд Тръмп отново заговори за аферата на бившия президент, като сподели, че това не е била единствената му забежка в рамките на неговия мандат.

Напомняме, че сега Люински е на 43 години. Почти през половината си живот тя е усещала върху себе си ужасния натиск на интернет пространството, в което всеки има свободата да изкаже мнението си и да обиди някого, без дори да го познава ...



Годините сякаш са й се отразили добре. Вие как мислите?

Тук можете да видите Моника по време на последната й светска изява през тази година: