Автор
Антония Михайлова

Борис Сакскобурготски е влюбен в българка

Откакто Борис Сакскобурготски е в България, медийното внимание е насочено непрекъснато към него. Внукът на Симеон Сакскобурготски е у нас по повод 80-та годишнина на дядо си.

Борис е първородният син на княз Кардам Търновски, който почина преди две години след дълга кома, в която изпадна след жестока катастрофа край Мадрид през 2008 г. Негова майка е Мириам де Унгрия.

Сред новините около 20-годишния младеж със синя кръв, които най-много развълнуваха таблоидите у нас, е тази за неговата любима.


Оказва се, че тя е българка от Бургас и се казва Александра Динева. Двамата с Борис учат заедно в престижно международно училище в малкия австрийски град Сент Гилген край Залцбург. Преди да постъпи в него, Борис завършва Европейския колеж в Мадрид. Посещава и курсове, в които учи изящни изкуства в Лондон. Преди седмици той завършил и годишния си стаж в австрийския парламент.


За романтичните им взаимоотношения се загатва от фейсбук профила на Борис, където кралският потомец не спира да споделя снимки с красивата Александра.

Въпреки че към момента от канцеларията на кралското семейство отказват да коментират евентуална връзка между двамата студенти, напълно вероятно е между Борис и Александра да съществуват пламенни чувства. На тази мисъл ни навежда и фактът, че на много от кадрите двамата се държат за ръце.


Борис не крие още и факта, че е изкушен от политическите процеси у нас и по света. Интересува се от финанси, владее свободно три езика, язди, свири на два инструмента и умее да танцува. "Истински наследник на дядо си – Симеон Сакскобургготски“, както го описват медиите в Испания.

Борис е единствен носител на династическите права на дядо си. Той е и един от 11-те внуци на Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита.

Четете още: Гаджета ли са Гери-Никол и Митака от „София ден и нощ“?