Автор
Цвета Герчева

Зъбобол по време на почивка – какво да правим?

Началото на отпуска е, банските са в куфара, настроението е страхотно и изглежда, че нищо не може да помрачи почивката ни. Освен... Освен зъбоболът. Почти на всеки се е случвало да го заболи зъб в най-неподходящия момент, когато е далеч от града и зъболекарския кабинет.


Според някои специалисти много често по време на почивка проблемите със зъбите се изострят, защото тялото влиза в режим на релакс, нервната система се отпуска и се започва един своеобразен цялостен "ремонт" на тялото и душата. Когато пътуваме, вследствие на смяната на климата, съчетано с отърсването от напрежението в офиса, често може да се случи да ни връхлети лек грип или да ни заболи зъб. Особено когато сме отложили посещението при личния си зъболекар последните няколко пъти.


Каквато и да е причината за зъбобола, трябва да знаем какви мерки е препоръчително да се вземат в такъв момент. На първо място - не оставяйте проблемът да премине от само себе си. Това се случва рядко, затова консултацията със специалист е наложителна. Не е желателно и да се чака прекалено дълго, преди да се вземе нещо, което да помогне на организма да се справи с болката. Ако в близките 24-часа няма да можете да стигнете до зъболекарски кабинет, а болката е налице, може да вземете обезболяващо средство, което да облекчи състоянието ви. Тъй като изясняването на причината за зъбобола е от ключово значение за вашето лечение, не отлагайте посещението при зъболекаря и го направете при първа възможност.


Някои съветват при зъбобол на мястото на болния зъб да се сложат кубчета лед, но това е метод, който може да донесе краткотрайно облекчение, но не и да спре болката. Ето защо, залагам на медикаменти с доказано обезболяващо действие. А когато имам нужда от наистина бързо и ефективно решение срещу неочаквано появила се силна болка, разчитам на Диалгин – единственият продукт на българския пазар, който предлага метамизол под формата на прах за перорален разтвор, защото действа доказано по-бързо от таблетка.


Диалгин се използва за лечение на главоболие, мигрена, зъбобол, ставни, мускулни и други болки, както и за понижаване на висока температура. Разтворимите сашета с ягодов вкус наистина ми помагат, когато болката е нетърпима, ето защо винаги нося по няколко с мен в чантичката си „за спешни случаи“, която приготвям преди всяко пътуване.

(в материала има продуктово позициониране)