Автор
Ева Лъчезарова

Защо не трябва да подминавате с лека ръка болките в гърба?

Всяка болка в тялото е сигнал, който не трябва да подминаваме с лека ръка, защото може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Препоръчително е да промените хранителните си навици или начина на живот, за да избегнете подобни състояния. Често не обръщаме внимание на леките неразположения, особено ако те са в областта на гърба и кръста, разчитайки че ще минат от само себе си.Болките в гърба са толкова често срещано оплакване и фактът, че се превръщат в "епидемия" говори за мащаба на грешките, които всички допускаме. Истината е, че начинът ни на живот тотално противоречи на законите, по които е усстроено тялото ни. Не ги подминавайте, защото болките в гърба, често са сигнал за цялостен проблем в ежедневието ни.

Ако се върнем в миналото и си представим един ден на пещерните хора – ловуване, събиране на семена, подготвянето им за храна, охрана на територията, която обитават и го сравним с нашето ежедневие - по цял ден сме в офиса си, дори обядваме на бюрото - тоест нямаме почти никакво движение. Редица проучвания показват, че тренировките също не са достатъчни, за да ни спасят от болките в гърба. Когато не се движим достатъчно мускулите ни отслабват, стават по-малки, а това води до редица неразположения.

Осъзнайте колко всъщност седите

Много хора пренебрегват съветите относно заседналия начин на живот, защото просто не осъзнават колко много седят. Направете си експеримент за един ден и си пуснете таймер, всеки път когато седите – в леглото, пред телевизора, на работа, на пейка в парка, в градския транспорт, в колата, докато вечеряте с приятели. Уверяваме ви, че резултатите ще ви изумят.

Стремете се докато сте на работа да ставате от сола на всеки 30-40 минути и да се раздвижвате, можете да отидете да си сипете чаша вода или пък да се разходите в обедната почивка.

Настройте работното си място на честотата на гърба си

Всеки има предпочитания за стола, който му е удобен, но има някои правила, които е изключително важно да следвате. Краката и ръцете ви трябва да са под ъгъл от 90 градуса, а погледът ви трябва да бъде в права линия, а не надолу. Повечето хора имат нужда да повдигнат монитора си и да свалят столовете си. Ако не се получава, можете да поставите списания или кутия под лаптопа или монитора си.

Научете коя е най-добрата поза за спане за гърба ви

Най-лошият вариант безспорно е да спите по корем, по този начин нищо не поддържа линията на гръбначния ви стълб, а мекият матрак и гравитацията буквално извиват гърба ви. Затова най-добре спете по гръб, това е най-здравословният вариант за него.

Избягвайте носенето на обувки с висок ток

Малко дами се замислят какъв ефект има носенето на високи обувки, не само върху краката им, но и върху стойката им. Токчетата променят баланса на тялото и го изместват напред, което директно атакува кръста.

Съвети срещу болки в гърба, които да следвате: Движете се максимално много и свеждайте до минимум седенето, отделете време за спортове като йога, които разтягат мускулите, поглезете се с масаж, а когато болката е прекалено силна заложете на ефективно болкоуспокояващо каквото е Диалгин . Той е чудесно разтворимо средство, което действа бързо срещу силна болка, а освен това е и с приятен ягодов вкус, без добавена захар.

(в материала има продуктово позициониране)