Автор
Цвета Герчева

Помощ - висока температура! Какво да правя?

През студените месеци, като че ли сме свикнали и приемаме за нормално, по-често да изпитваме състояния на дискомфорт, придружени с повишена температура и обща отпадналост. Когато навън се стопли, ние позабравяме за тези неразположения , но за съжаление за температурата няма сезон. Тя е естествен отговор на организма, когато с тялото ни има някакъв проблем и понякога погрешно, дори и когато е леко повишена прибягваме до медикаменти, които да я понижат.

Най-често при висока температура хората изпадат в паника и не знаят какво да направят, за да се справят с тази ситуация. Това е възможно най-неправилното поведение при подобен проблем, затова за да се справим с това състояние има няколко „правила“, към които можем да се придържаме. Ето кои са те:



Кога температурата е висока?

Много хора смятат, че температура над 37 градуса е висока и трябва да бъде предприето лечение веднага. Това не е точно така, а повечето лекари съветват да не приемаме медикаменти, защото това повишаване на телесната топлина всъщност помага на организма да се справи с проблема. Казано на прост език – когато в тялото попадне някаква бактерия, то се включва само на режим по-висока топлина и се опитва да го убие. Повечето бацили, които ни „навестяват“ са еволюирали така, че да съществуват в условията на нормалната ни телесна температура. Когато тя се повиши, те започват да умират. Така че не бързайте със свалянето на температурата, когато тя не е много висока. Ако обаче термометърът показва над 38 градуса, е добре да вземете медикамент като Диалгин например, който да свали температурата бързо и ефективно.



Доверете се на медикамент, който действа бързо

Не забравяйте, че каквото и лечение да предприемете, няма магическа пръчка, която да помогне на тялото да свали температурата. Някои медикаменти действат за около час и половина, други по-бързо. Диалгин е един от медикаментите, които действат възможно най-бързо в битката с високата температура.



Пийте по един литър вода за всеки повишен градус


Когато имаме температура, сме отпаднали и чувстваме силна умора. Причината за това е не само в градусите, а и в силната дехидратация. Лекарите обясняват, че за всеки повишен градус телесна температура, организмът губи по един литър вода, който буквално се изпарява при дишането. Ако не пием достатъчно течности има опасност от дехидратация, протичаща с още по-изразена отпадналост, сънливост, световъртеж и безсилие.

Високата температура не е причина за паника, но е добре първо да установим има ли нужда от лечение, а после да вземем нещо, което наистина помага - като Диалгин 1000, например.

И не забравяйте да пиете вода. Колкото е възможно повече.

(в материала има продуктово позициониране)