Автор
Woman.bg

Защо трябва да заложим на медицински педикюр това лято?

Горещите летни дни са все по-близо и започваме да се замисляме не само за късите ефирни рокли, но и за красивите сандали, които с нетърпение очакваме да обуем.

И именно сега е моментът, в който трябва да помислим за педикюра си. Грижата за стъпалата трябва да бъде целогодишна, но в края на пролетта е необходимо да наблегнем на нея. И въпреки да ви се струва твърде рано за педикюр, си запишете час още сега. Нямате време за губене, а ние ще ви разясним защо е необходимо да си направите медицински педикюр.

1.Главното му предимство е високата хигиена

Едно от най-важните условия при козметичните процедури е добрата хигиена, особено при маникюра и педикюра. В много козметични салони, поради липса на време и наличие на твърде много клиенти, хигиената някак остава на по-заден план. За да бъдат избегнати здравословни проблеми е необходимо всички инструменти да бъдат стерилизирани добре, а за това е нужно време и внимание. При медицинския педикюр хигиената е на първо място, затова е препоръчителен. Много от инструментите се използват еднократно, за да бъдат предотвратени инфекции.

Четете още: Как да се справим със стреса на работното място



2.Получавате необходимото внимание

Ако педикюрът ви е направен от медицинско лице, със сигурност ще получите правилните грижи и достатъчно внимание. Освен това лекарят може да разпознае здравословните ви проблеми, не единствено да направи ноктите на краката ви красиви. При обикновения педикюр ще получите добър резултат, но той ще е много по-краткотраен. Избирайки медицинския педикюр вие ще получите всичко необходимо и ще се чувствате много по-комфортно, тъй като докторът ще бъде по-внимателен и по-старателен с вас.

3. Краката ви ще изглеждат много по-добре

Хубаво е да си правите медицински педикюр веднъж месечно, за да имате хубавии меки стъпала и добре оформени нокти. Медицинското лице ще направи всичко възможно да отстрани здравословните ви проблеми в дългосрочен план, съответно и краката ви ще изглеждат отлично.

Четете още
: Хирургът на Люси: Жената е божествено създание и трябва да пази своя дар