Автор
Woman.bg

Това упражнение засилва метаболизма за минути

Знаете ли, че освен с правилно хранене можете да забързате метаболизма си само с едно много лесно упражнение?

Ако го изпълнявате всеки ден, ще постигнете отлични резултати и винаги ще бъдете във форма. Именно то е тайното оръжие на много атлети да поддържат тялото и метаболизма си. Става дума за клековете, които могат да имат вълшебен ефект върху фигурата ви.

Причината за ефективността на това упражнение е в комбинирането на отделните мускулни групи, а ако сте хванали гири или някаква друга тежест, ще постигнете още по-добър резултат. Много фитнес инструктори са единодушни, че кляканията изгарят много повече калории от всички други упражнения и са подходящи, без значение дали искате да стегнете седалището, краката и корема си, или просто да отслабнете, защото засилват и метаболизма – ключът към стройното тяло.

Как да изпълнявате упражнението правилно?

За да направите клековете, известни още като "гоблет клекове“, трябва да застанете изправени, а краката ви да са на ширината на раменете. Клякайте като се стараете да задържите гърба си прав и го наведете леко напред, колкото лактите да допрат колената ви, а петите да не се отлепват от пода. За по-добър ефект можете да държите гири.

Друго упражнение, с което можете да засилите метаболизма си, е "Скиор"

За целта трябва да застанете в същия стоеж, както за клековете. За по-добър ефект отново хванете две гири. Започнете да имитирате движенията на ски бегач, като не забравяйте да изпъвате ръцете си назад, когато се навеждате, и напред, когато се изправяте. Освен за метаболизма, това упражнение е чудесно, ако искате да увеличите или стегнете гърдите си.