Автор
Кристина Кирова

Плодовете, които унищожават излишните килограми

Едно от задължителните условия за успешното сваляне на излишно тегло е всекидневната консумация на плодове.

Известно е, че те са полезни не само за отслабването, но и за състоянието на кожата, косата и ноктите ни. Освен това различните плодове спомагат за намаляване риска от заболявания като рак и диабет, засилвайки имунната ни система и правилното функциониране на организма. Кои са плодовете, които ще ви помогнат най-много в битката с килограмите?

1.Ябълки

Изключително полезен плод, който винаги ще ви се притече на помощ, когато изпитвате глад, но все още не е време за хранене. Той засища бързо заради сладкия си вкус, но в същото време е изключително ниско калоричен. Ябълките са най-добрият начин да си набавите фибри и трябва да бъдат един от основните елементи в менюто ви.

2.Грейпфрут



Изяждането на половин грейпфрут преди всяко ядене, може да направи чудеса с тялото ви. Грейпфрутът понижава нивото на инсулина, заради което той може да ви отведе до мечтаното тегло. Освен това е богат на витамин С, калий, фолиева киселина и протеини.

3.Банани



Любим плод, за който можем да чуем много противоречиви мнения, тъй като съдържа повече захар. Но истината е, че той е чудесно средство, с което да засилите метаболизма си. Освен това помага за успокояването на мускулните крампи и регулира кръвното ни налягане. Препоръчваме ви сутрин да консумирате един банан, за да се заредите с енергия за деня.

4.Боровинки

Знаете ли, че една купичка боровинки съдържа само 83 калории? Диетолозите ги препоръчват, защото те спомагат отслабването и подсилват метаболизма. Освен това са вкусни и засищащи. Можете да ги консумирате и под формата на смути.

5.Круши



Те са богати на пектин, който потиска апетита. Крушите регулират холестерола и намаляват риска от сърдечни заболявания.