Автор
Woman.bg

Магическият джинджифил - лек срещу рак и диабет

Многобройни са изследванията, които потвърждават чудодейните свойства на джинджифила – корен, познат от хилядолетия като лечебно растение в Индия и Китай. У нас той стана популярен като средство за засилване на имунитета едва наскоро.
Днес от тази лековита подправка най-често се приготвя чай, който заради своите загряващи свойства е особено полезен през зимата - сезона на простудите и грипа.

Джинджифиловата вода има многобройни лечебните свойства. Ако решите още днес да започнете да консумирате вода с добавка на фантастичното трио – джинджифил, лимон и мед, то със сигурност ще намалите риска от рак, диабет и сърдечни заболявания, ще преборите главоболието и ще увеличите своя имунитет.

Ето как да си приготвите джинджифилова вода, за да се възползвате ежедневно от фантастичните й свойства.

Рецепта за джинджифилова вода

Съставки:
4 чаени лъжички джинджифил на прах
3 кафени чашки хладка вода
1 лимон
3 чаени лъжички мед

Приготвяне:
Изцедете във водата лимона и добавете джинджифил на прах. След това прибавете меда и разбъркайте добре. Оставете да престои малко. Можете да започнете деня си с тази напитка или по желание да я консумирате през деня.

Полезни свойства на джинджифиловата вода:

Предпазва от рак

Джинджифилът има силно антиоксидантно действие, което означава, че помага в борбата против свободните радикали. Редовната консумация на джинджифилова вода забавя стареенето и възпрепятства появата на рак.
Силни съюзници в борбата против свободните радикали са лимонът и медът, които също съдържат антиоксиданти.

Oсвен че възпрепятства появата на рак, джинджифилът спира растежа и развитието на съществуващите канцерогенни клетки в организма. Ето защо при диагноза рак е добре ежедневно да се консумира чай от джинджифил и джинджифилова вода. Дори при терапия за лечение от рак приемането на джинджифил е полезно, защото той унищожава токсичния ефект от лекарствата.

Джиджифилът има толкова мощно действие, че за 1-2 часа може да унищожи ракови клетки в простатата, като инхибира действието на ензима, който е единствената му храна.
Изследванията показват, че с действието си джинджифилът може да намали растежа на клетките на левкемия, рак на гърдата и яйчниците, рак на дебелото черво, рак на панкреаса, рак на кожата.
Причината е джинджеролът, активното вещество с характерен лютив и остър вкус, което притежава противовъзпалителни, антибактериални и антитуморни свойства.

Намалява болките и мигрената

Джинджифилът е известен с обезболяващото си действие. Най-новите изследвания показват, че повлиява толкова добре, колкото и ибупрофенът, при това няма вредните последици и страничните ефекти на лекарствата.
Много е ефективен при главоболие и мигрена.
Блокира действието на простагландина, който причинява мускулни контракции, тоест джинджифиловата вода може да намали и дори да предотврати пристъпите на мигрена.
Подобно на капсаицина джинджеролът действа на рецепторите за болка на нервните окончания.
Kонсумирайки джинджифил, първоначално получавате усещане за лютене и парене, което скоро изчезва и се заменя с чувство на облекчение от болките в цялото тяло.
Също така джиджифилът намалява повръщането и чувството на гадене, което съпътства мигрената.
Джинджифиловата вода ще ви помогне и при остеоартрит и ревматизъм, тъй като намалява възпалителните процеси в организма.

Засилва имунитета и подобрява храносмилането
С консумацията на джинджифил ще повишите имунитета си и ще се предпазите от простуда и грип.
Добавяйки в джинджифиловата вода прясно изцеден лимонов сок, вие ще осигурите на вашия организъм витамин С, който многократно ще подобри вашия имунитет.
Джинджифилът съдържа и ензима зингибаин, който унищожава паразитите и техните яйца в организма.

Бори се със запека и подобрява храносмилането, помага за изчистване на организма от токсини.

Други полезни действия на джинджифиловата вода:

– защитава от Алцхаймер и деменция
– помага при синдрома на раздразненото черво
– намалява подуването и газовете
– премахва киселините в стомаха
– намалява нивото на кръвната захар
– прочиства синусите и дихателните пътища