Запознати сте от какво значение е либидото за любовния акт. Не е тайна, че има храни, които имат свойството толкова силно да го стимулират, че редовната им консумация може да подобри значително любовния ни живот. Да видим кои са естествените афродизиаци, които действат възбуждащо на сексуално ниво и са способни да ни изстрелят в космоса от удоволствие...

Черен шоколад


Възбуждащото си действие черният шоколад дължи на високото си съдържание на какао. То пък от своя страна включва в състава си фенилетиламин, който се синтезира в мозъка по време на оргазъм. Интересното е, че същото това вещество се отделя и по време на влюбването. Какаото съдържа и такива съставки, които повишават нивата на допамин. Това води до засилване на кръвопотока, а оттам и до стимулиране на сексуалното желание. Какаото способства и за отделянето на триптофан - предшественик на серотонина, хормона на удоволствието.

Люти чушки


Лютите чушки съдържат капсаицин - вещество, което затопля тялото и засилва циркулацията на кръвта. В същото време освобождава ендорфини, които стимулират настроението и чувството на удоволствие. Резултатът от всичко това е оргазъм, за какъвто дори и не сте предполагали, че може да съществува.

Ягоди


Доказано е, че ягодите засилват либидото и влияят еднакво стимулиращо върху сексуалното желание както при мъжете, така и при жените. Свойството си да влияят благотворно на живота ни в спалнята, ягодите дължат преди всичко на високото си съдържание на цинк - важен микроелемент, който способства за сексуалната възбуда. Между другото, цинкът е и една от ключовите съставки на спермата.

Банан


Бананите съдържат ензима бромелаин, който е известен като стимулиращ либидото. Също така е и чудесен за повишаване нивата на тестостерон при мъжете и жените.

Годжи бери


Факт е, че годжи бери се използва като сексуален тонизиращ продукт в азиатските страни от далечни времена. Там дори го наричат "сексуална суперхрана". Експертите уверяват, че редовната му консумация повишава тестостерона. В сушения си вариант годжи бери действа не по-малко стимулиращо на либидото.

Морска храна


Ако обичате да риба или морски дарове, имате още една причина да си похапвате от тях по-често. Храната от морето всъщност се оказва един от най-мощните естествени афродизиаци. Качеството си на мощен сексуален стимулант дължат както на богатите си мастни киселини, така и на цинка. Омега -3 мастните киселини, на които са богати морските дарове и най-вече сьомгата, освен че влияят на сексуално ниво, имат огромно значение и за здравето на сърцето.

Мед


Доказано е, че медът увеличава сексуалната мощ. Още от древността се смята, че пчелният прашец има благотворен ефект върху либидото.
Медът намалява мускулната умора, а глюкозата, съдържаща се в него, се абсорбира от организма много по-бързо от захарта.Според изследвания медът увеличава нивото на тестостерона в кръвта.