Ароматите и тяхното специфично въздействие върху състоянието на тялото и духа могат да ви помогнат бързо да възстановите силите си след напрегнат и изпълнен със стрес и преумора ден.

Ароматерапията, освен да създава приятна обстановка и да променя настроението, може да лекува различни заболявания.

Нужно е само да познавате ароматите и да знаете как да ги използвате.

Аромати срещу стрес

Натрупването на стрес води до отслабване на имунната система!

За да се възстановите бързо след напрегнат ден ви предлагаме да си вземете ароматизатори, миришещи клечки, свещи или ароматни масла с мирис на лайка, градински чай, роза и розмарин.



Ако сте потиснати

Ежедневието е изпълнено с напрежение и шум, които често водят до изпадане в постоянна потиснатост и апатия.

За да си върнете доброто настроение и спокойствието използвайте аромати като жасмин, лавандула, иланг-иланг.



Ако се чувствате нервни и напрегнати имате нужда от аромати като валериана, бергамот, лайка, лавандула, градински чай и сандалово дърво.

Успокояващо действие притежават маслата на мушкатото, розата, кедъра и маточината.

Аромати, прогонващи страха

Ако ви предстои важно събитие, изпит, интервю за работа и пр., а напрегнатостта и нервите ви и дват в повече, не се колебайте, а си забъркайте ароматен коктейл от лавандула, босилек и мента.

Можете да пробвате и силата на аромати като мед, роза и кедър.

За спокоен сън

Ако сънувате кошмари или пък заспивате трудно имате нужда от аромата на мушкато, лайка или сандалово дърво. Тези масла се използват и за отпускащ масаж.



Съветваме ви да си вземете спациална аромалампа, с която много по-лесно и трайно ще разпръсквате прекрасните аромати в къщата си.

Разнообразието им на пазара е голямо, но принципът на действие е един и същ.

Налейте вода в горната част на лампата, която може да бъде порцеланова, стъклена, глинена или метална. Добавете 5-7 капки етерично масло, които са достатъчни за помещение с 20 кв. м. площ.

Запалената в долната част на лампата свещ нагрява водата и ароматът на етеричното масло се разпространява из цялото помещение. Оптималната продължителност на работа на аромалампата е от 20 минути до 2 часа.