Автор
Woman.bg

Заедно с Гери Турийска и Живко Джуранов научихме 3 нови тайни за хубаво кафе

Тази седмица автоматичните кафемашини на Philips Saeco Incanto събраха любителите на качествени еспресо напитки в кафетерия Barista Coffee and More за първата среща на Saeco Social Club.

На събитието се представиха принципи за приготвяне на хубаво кафе и истински истории, вдъхновени от него. Saeco Social Club e първият по рода си клуб, чиято идея е да свързва професионалисти в сферата на кафе теорията и практиката с любители на хубава напитка.

Пред гостите на Saeco Social Club професионален бариста разкри тайните на перфектното еспресо и демонстрира как се прави изкуство върху кафе напитки. А ние - гостите, имахме възможност да приготвим своя чаша кафе с най-новите кафе машини Saeco Incanto. Сега идва моментът да признаем колко много обичаме да пием ароматно капучино. В тази връзка, полюбопитствахме и успяхме да научим основните стъпки за приготвянето му.

Преди всичко, млякото трябва да бъде затоплено с парна струя в метално канче.

От друга страна, термичната обработка не бива да надминава 65 градуса, защото в противен случай вкусът на млякото се изпарява и то придобива горчив вкус.

Преди да изсипем млякото в къфето е редно да премахнем всички мехурчета в пяната, образувала се от млякото, като внимателно, но дръзко ударим (няколко пъти) канчето в масата. След това го завъртаме в посока на часовниковата стрелка, за да бъде течността хомогенна.

Специални гости на събитието бяха Гери Турийска и няколко от най-редовните читатели в Пощенска кутия за приказки. Tя, комикът Живко Джуранов, оперната певица Мила Михова и писателят Димитър Кабуров прочетоха най-забавните си и запомнящи се истории, свързани с кафе.