Нека бъдем честни, бъдещето на човечеството изглежда изключително нестабилно във времената, в които живеем днес. Темата за войната в Сирия, информацията за непрестанно прииждащите вълни от мизерстващи емигранти и загинали деца, атентатите в Европа и по света, са сред доминиращите новини, с които медийното пространство ни залива ежедневно. Докато САЩ и Северна Корея не спират да се гледат на кръв, заплахата от ядрено оръжие придобива все по-ярки и реалистични очертания.


И докато голяма част от човечеството със сигурност ще загине при една евентуална ядрена война, то със сигурност онези, които ще имат шанса да се скрият в този уникален бункер, не само че ще оцелеят в него, но и ще се наслаждават на невиждан лукс и комфорт.


Това впечатляващо творение на човешкия гений е построено на 13.71 м под земята в Савана, щата Джорджия. За да си осигурите правото да се изплъзнете от ядрената смърт обаче, ще ви се наложи да бръкнете по-надълбоко в джобовете си и да извадите от там приличната сума от 17.5 млн. щатски долара! Толкова струва покупката на един от апартаментите в подземното скривалище.


Ядреният бункер е разположен върху площ от 32 дка земя, покрита с над 4 262.2 м. жилищна площ с дебелина на стените от 0.91 м. Разполага с мощна система за пречистване на въздуха, медицински център, класна стая и театър, душове за обеззаразяване и система за видеонаблюдение на стойност 100 000 щатски долара.



О, и може да издържи на ядрена експлозия със сила от 20 килотона!


Бункерът е построен по време на Студената война през далечната 1969 г., а през 2012 г. е реновиран. Разполага с четири просторни апартамента, всеки от които с кухня, трапезария, две спални, всекидневна и баня.


След като си подсигурите нужната ви сума, добре е също така да помислите и с кого ще споделите дните си в това луксозно скривалище. Не се знае колко дълго време може да ви се наложи да постоите там... ;)