Автор
Woman.bg

Топ тенденции в домашния интериор за лято 2017

Уют, оригиналност, екзотика, арт финес и многофункционалност. Така звучат в думи новите модни тенденции в домашния интериор за лято 2017, вплитащи в едно класически, ретро и съвременни дизайнерски решения.
Цветове, вдъхновени от природата, екзотични мотиви, бохо чар, арт детайли и елегантна комбинация от материи и стилове са новите решения във вътрешния дизайн през най-топлия сезон от годината, изразена в стилна комбинация между резбовани дървени детайли, мрамор и керамични акценти.

Тропически принт


Тропическият принт е хит това лято. За постигането му ви е достатъчно да включите към интериора си мебели от ратан под формата на холна маса или масивна табуретка. Ваза в ъгъла до прозореца с бамбуково стъбло, поставено в нея, ще придаде завършен чар на това екзотично изпълнение. Изборът на корк пък ще придаде още по-голям уют на дома. Използван за облицоване на стените, той изолира пространството от шум. През лятото поддържа прохлада и свежест.

Земни нюанси


Като цветове това лято се набляга на топлите земни тонове от палитрата на червеното, оранжевото, жълтото, бежово и зелено. Чрез своите фини пастелни и меки неутрални нюанси, те внасят мекота и уют в домашното пространство. Земните цветове, имитиращи глина, дърво и камък също са много актуални това лято. Особено актуални са и сивото и зеленото във всичките им нюанси. Те създават чувство за дълбочина на пространството и поле за експерименти при декорирането, вливат усещане за хармония, близост с природата, красота и романтика.

Четете още: Изберете интериор, който ще ви прави щастливи

Бохо стил


И това лято на преден план излиза така нашумелият напоследък бохо шик, изразен особено ярко в скандинавския минимализъм. За постигането му е достатъчно само да внесете цветни елементи и детайли в интериора.

Постмодернизъм


Постмодернистичната вълна ще я видим изразена чрез присъствието на по-наситени и дръзки цветове като прасковено, лимонено жълто, синьо-зелено, които се съчетават с различни текстури като хартия, вълна, лен, метал, стъкло и/или растителни влакна.