Автор
Woman.bg

Рефлектиращият образ на огледалата в дома

В семейная огледален свят

Какво прави едно огледало по-различно от всички останали? Двойнственият му характер. Интригуваща, блестяща, привлекателна, новата визия на модерното огледа ни кара да се замислим, дали то не е повече от просто декоративен елемент. Съвременните интериорни дизайнери се стараят да придадат нова самоличност на огледалото, което днес е същинско изобретение на изкуството.

Изработено от благородни метали, включително месинг, мед и др, огледалото заеми нестандартни форми, преминаващи всички геометрични правила и граници. Днес се натъкваме на своеобразни форми, наподобяващи яйце, око и/или други елементи от битието, които вдъхновяват творците по целия свят.

Игра на роли, форми и измерения

"Огледала трябва да "помислят/отразят" преди да възпроизведат даден образ" е казал Кокто в романа "Кръвта на поета" (1930) - игра на думи, произлизаща от глагола réfléchir на френски език, който означава мисля и проявявам. По същия начин огледалата на новото време са така помислени, че да обогатяват интериора по неподправен начин. Ролята на огледалото вече не е само да се взирам в образа си. Не! То е ключов елемент, внасящ мистерия, елегантност и стил в дома.

Скъпоценни украси за стените, които непременно трябва да имаме у дома.