Цяла седмица очаквах с нетърпение съботния ден, не толкова защото ще съм свободна от професионални ангажименти и ще мога да поспя до неприлично късно, а защото това бе денят, посветен на избирането на ново легло.

За да ме разберете по-добре, ще допълня, че ентусиазмът ми относно покупката на спалня бе продиктуван както от факта, че, подобно на много други представителки на нежния пол, се чувствам в хармония със себе си тогава, когато домът ми е синоним на изящество и уют, така и от трезвата преценка, че прекарвам 1/3 от денонощието в леглото и за да съм сигурна, че през остатъка от него ще съм свежа и в кондиция, сънят ми трябва да е качествен. Това обаче е невъзможно, ако леглото е неудобно.

Затова търсех спалня, която и да изглежда добре, и да гарантира оптимален комфорт на съня и за да съм сигурна, че ще я намеря, следвах няколко основни правила. Съветвам ви и вие да ги погледнете преди да тръгнете по магазините, защото са наистина практични и полезни:

Размерът е водещ – За се да избере подходящо легло, е важно да се знаят точните размери на стаята. Като специалистите в обзавеждането съветват да не се претрупва пространството с множество излишни мебели, особено ако е по-малко, защото това ще създаде неприятно клаустрофобично усещане.

Друг основен момент е размерът на самото легло да отговаря на личностните нужди, като е добре, то да е поне с ¼ по-голямо от ръста на човек, за да се осигури необходимата свобода и комфорт по време на сън.

Качеството има значение – За да може човек наистина да релаксира в домашни условия, да си отпочине и да се зареди с енергия за следващия ден, леглото трябва да е на достатъчна височина. Важно е и да се избере спалня, която е изработена от здрави материали, за да се избегне клатене, скърцане и други неприятности по време на ползване.

Внимание към цветовете - Спалните се предлагат в най-различни цветове и дизайни, трябва да се избере такъв, който да се вписва в цялостния интериор на помещението. Например, спален комплект в тъмни цветове ще изглежда добре в светла спалня, а светлите спални комплекти ще изглеждат контрастно и красиво в спални стаи, боядисани в тъмни цветове.

"Не" на тенденциите - При избора на легло водещ фактор не трябва да са тенденциите, защото те бързо се менят. Важно е спалнята да ни харесва визуално, да се вписва в интериора на стаята и да гарантира качествена почивка след тежкия ден, разбира се.

С радост споделям, че следвайки тези полезни правила въпросната събота успях да намеря и купя перфектната спалня в лицето на легло тип БОКССПРИНГ от COMO.

Спалните от този тип представляват френско легло, тоест комбинация от тапицирана основа и матрак. Основата на леглата е кутия с пружини тип бонел, а върху нея се намира и матрак с пружини тип бонел или иначе казано комбинация, гарантираща оптимален комфорт на лежане, отмора на тялото и почивка за целия организъм. И за да е сигурно, че удобството е налице е добавен и топер, който осигурява максимална възможност за релаксация и създава усещане за комфорт и мекота. Най-общо казано леглото на моите мечти, съчетаващо в едно красота и функционалност.